foto

Martin Žiaran

  • nar. 20.5.1976 (41 let)
    Trebišov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent kamery na Vysokej škole múzických umení v Bratislave pod vedením prof. Jána Ďuriša. Nakrútil niekoľko krátkych filmov, z ktorých mnohé boli ocenené (Z ulice, r. Stano Petrov; Voices, r. Peter Magát a ďalšie). Jeho celovečerným kameramanským debutom bol film Róberta Švedu Démoni (2007), aktuálne sú v postprodukcii filmy Pivnica (r. Igor Vološin) a Čertí Brko (r. Marek Najbrt). Venuje sa aj televíznej tvorbe, je kameramanom predovšetkým televíznych seriálov.

(PubRes)

Kameramanská filmografie

Filmy

2017 Čára
DOGG
2016 Kdo je kdo v mykologii (studentský film)
Učitelka
2015 Čistič
2014 Hany
Zakázané uvolnění
2012 DonT Stop
2011 Meruňkový ostrov
2010 Onemanshow
VoiceS
2009 Nebe, peklo… zem
2006 Cheese (studentský film)
Monštrancia

TV seriály

2018 Lynč (TV seriál)
2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Padělek (E07)
další epizody (5)
Dáma a Král (TV seriál)
Návrat Krále (E01)
Specialisté (TV seriál)
Poslední sbohem (S01E04)
Temné touhy (S01E03)
Vražda taxikáře (S01E02)
další epizody (4)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Mordparta (TV seriál)
Převýchova (S01E03)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
Tělo (S02E05)
2015 Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (14)
Nevinné lži (TV seriál)
Hra (E13)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
Privát (E01)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
Vražedná sieť (S02E09)
Sladká smrť (S02E08)
další epizody (10)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Hranice ovládání (E10)
Kráska a zvíře (E09)
Sterilní pravda (E08)
další epizody (10)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Posedlost (S01E12)
Manželský kosočtverec (S01E11)
Loupež (S01E10)
další epizody (8)
Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2017 Mečiar
2006 Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (TV seriál)

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace