foto

Andrej Sigle

  • nar. 15.5.1964 (55 let)
    Gorkij, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Absolvoval konzervatoř Rimsky-Korsakov a akademii Royal Academy of Music v Göteborgu. Hudbu složil k více než 40 filmům. V roce 2002 společně s Dmitrym Svetozarovem založili ASDS studia, která se věnovala filmovým, televizním a hudebním projektům pro přední ruské televizní kanály. V roce 2004 založil filmovou společnost Proline Film, jejímž hlavním zaměřením byla podpora ruského artového filmařství a realizace společných mezinárodních projektů, včetně Slunce, Alexandry a Fausta režiséra Alexandra Sokurova, Gadkie lebedi režiséra Konstantina Lopushanskyho, Serko Joeala Fargese. Tvůrčí práce Andreye Siglea byla několikrát oceněna cenami z ruských a zahraničních filmových festivalů (Time For Peace Film & Music Awards – 2008, Governmental Awards of Saint-Petersburg – 2007, 2008, White Elephant Award – 2005, Kinotaur Prize – 2005, 2006). Vážený umělec Ruské federace (2006) a člen Evropské filmové akademie (EFA).

Film Europe

Skladatelská filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2019 Palmira
2018 Belyje noči
Skvoz čjornoje stěklo
2016 Těň
Zakroj glaza
2013 Sněguročka
2011 Faust

TV seriály

2018 Petěrburg. Ljubov. Do vostrebovanija (TV seriál)
2015 Babje leto (TV seriál)
2012 Mať-i-mačecha (TV seriál)
2007 Braťja (TV seriál)
2004 Opera: Chroniki ubojnogo otděla (TV seriál)

Dokumentární

2018 Fatei and the sea

Herecká filmografie

Filmy

2006 Gadkie lebedi

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky