foto

Pierre Lhomme

  • nar. 5.4.1930
    Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Francie
  • zem. 4.7.2019 (89 let)
    Arles, Bouches-du-Rhône, Francie

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

2003 Rozvod po francouzsku
1999 Skrytá tvář ošetřovatelky
1998 Zloděj života
1997 Les palmes de M. Schutz
1996 Anna Oz
Můj pasák
1995 Jefferson v Paříži
1994 Dieu que les femmes sont amoureuses
1993 Toxic Affair
1992 Promenades d'été
1991 Homo Faber
1990 Cyrano z Bergeracu
1988 Camille Claudelová
Křtiny
1987 Charlie Dingo
Maurice
My Little Girl
1986 Champagne amer
1985 44 ou les récits de la nuit
Naléhavý případ
1983 Le Grand carnaval
Zhoubné pátrání
1982 Samý oheň, samý žár
1981 La Fille prodigue
Quartet
1979 Aurélia Steiner (Vancouver)
Loď jménem Noc
Retour à la bien-aimée
1978 Judith Therpauve
Les mains négatives
État sauvage, L'
1977 Dites-lui que je l'aime
Les Enfants du placard
Une sale histoire
1976 L'Ombre des châteaux
1975 Divoch
La chair de l'orchidée
Le grand délire
1974 Sladký film
1973 'M' comme Mathieu
Maminka a děvka
Nevím nic, ale řeknu všechno
1972 Sex-shop
Stará panna
1971 Někdo je za dveřmi
Trampoty s kohoutem
Čtyři noci jednoho snílka
1970 Dernier homme, Le
1969 Armáda stínů
Mister Freedom
1968 Coplan sauve sa peau
Šamáda
1967 L'amour à travers les âges
Notte per 5 rapine, Una
1966 Comédie
Srdcový král
Surface perdue
Život na zámku
1961 Saint Tropez Blues
1958 L'Américain
La Bigorne
1957 Far till sol och vår
1954 Paris mon copain
1953 Les trois rendez-vous

TV seriály

1984 Mistral's Daughter (TV seriál)

Dokumentární

1974 Solitude du chanteur de fond, La
1969 Festival panafricain d'Alger
1968 Brzy na shledanou!
1965 Mistral, Le
1964 Proměny krajiny (TV film)
1963 Pařížský máj

Režijní filmografie

Filmy

1954 Paris mon copain

Dokumentární

1963 Pařížský máj

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2007 Un jour, un destin (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky