foto

Adam F. Goldberg

  • nar. 2.4.1976 (44 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Adam Frederick Goldberg je americký dramatik, scenárista a producent, který se narodil do židovské rodiny. Pochází ze tří sourozenců, má dva starší bratry Erica a Barryho. V roce 1994 odmaturoval na střední škole William Pen Charter. V roce 1998 promoval na New York University z oboru film a dramaturgie.

Mezi jeho známé divadelní hry patří „Dr. Pickup“ a „Purpurové srdce“, které dokonce získalo první místo v The Very Special Playwriting Award. Jeho prvním televizním projektem bylo napsání scénáře pro sitcom Still Standing. Další projekty se jmenuvaly Fanboys, The Jetsons, Alien in the Attic a další. Mezi nejznámější seriály patří hlavně seriál Goldbergovi, který je inspirován dětstvím a dospíváním samotného Adama a příhodami celé rodiny.

Kaleigh

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Dragons: Gift of the Night Fury
2009 Fanoušci
Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (TV film)
Příšerky z podkroví
2005 The Muppets' Wizard of Oz (TV film) - původní scénář
2004 Frenching
2001 Area 52 (TV film)

TV seriály

2020 Schooled (TV seriál)
Titanic Love (S02E13)
Boy Bands (S02E11)
2019 Schooled (TV seriál)
Hakuna Matata (S02E07)
Run, Rick, Run (S02E06)
Money for Rent (S01E05)
2018 Goldbergovi (TV seriál)
The Opportunity of a Lifetime (S05E20)
Flashy Little Flashdancer (S05E19)
MTV Spring Break (S05E18)
další epizody (10)
2017 Imaginary Mary (TV seriál)
Sleep Over (E09)
The Ex X Factor (E07)
In a World Where Worlds Collide (E05)
další epizody (7)
Goldbergovi (TV seriál)
We Didn't Start the Fire (S05E10)
Parents Just Don't Understand (S05E09)
The Circle of Driving Again (S05E08)
další epizody (24)
2016 Goldbergovi (TV seriál)
Han Ukkah Solo (S04E10)
Globetrotters (S04E09)
The Greatest Musical Ever Written (S04E08)
další epizody (24)
2015 Goldbergovi (TV seriál)
A Christmas Story (S03E10)
Wingmom (S03E09)
In Conclusion, Thanksgiving (S03E08)
další epizody (25)
2014 Goldbergovi (TV seriál)
The Most Handsome Boy on the Planet (S02E09)
I Rode a Hoverboard! (S02E08)
A Goldberg Thanksgiving (S02E07)
další epizody (21)
2013 Goldbergovi (TV seriál)
Kara-Te (S01E11)
Shopping (S01E10)
Stop Arguing & Start Thanking (S01E09)
další epizody (11)
Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
2012 Breaking In (TV seriál)
Episode XIII (S02E13)
Cash of the Titans (S02E06)
2011 Breaking In (TV seriál)
21.0 Jump Street (S01E07)
Take the Movie and Run (S01E05)
Tis Better to Have Loved and Flossed (S01E02)
další epizody (4)
2009 Secret Girlfriend (TV seriál)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
WordGirl (TV seriál)
2002 Glory Days (TV seriál)
Still Standing (TV seriál)

Herecká filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2021 Goldbergovi (TV seriál)
Epizoda 23 (S08E23)
Epizoda 22 (S08E22)
Epizoda 21 (S08E21)
další epizody (11)
2020 Schooled (TV seriál)
Clueless (S02E21)
CB Saves the Planet (S02E20)
Principal for a Day (S02E19)
další epizody (11)
Goldbergovi (TV seriál)
Epizoda 12 (S08E12)
Epizoda 11 (S08E11)
Epizoda 10 (S08E10)
další epizody (25)
2019 Schooled (TV seriál)
Beanie Babies (S02E10)
The Pokémon Society (S02E09)
Friendsgiving (S02E08)
další epizody (23)
Goldbergovi (TV seriál)
It's a Wonderful Life (S07E10)
The Beverly Goldberg Cookbook: Part 2 (S07E09)
Angst-Giving (S07E08)
další epizody (23)
2018 Goldbergovi (TV seriál)
Yippee Ki Yay Melon Farmer (S06E10)
Bachelor Party (S06E09)
The Living Room: A 100 Percent True Story (S06E08)
další epizody (10)
2012 Breaking In (TV seriál)
Episode XIII (S02E13)
The Nat'ral (S02E12)
The Hungover (S02E11)
další epizody (13)
2011 Breaking In (TV seriál)
21.0 Jump Street (S01E07)
Breaking Out (S01E06)
Take the Movie and Run (S01E05)
další epizody (7)