foto

Wolfgang Staudte

  • nar. 9.10.1906
    Saarbrücken, Sársko, Německá říše
  • zem. 19.1.1984 (77 let)
    Maribor, Slovinsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Wolfgang Staudte (1906–1984) byl herec, scenárista a režisér. Získal inženýrský titul. Začínal v reklamě, debutoval celovečerní komedií Nádhera, artisto! (Akrobat Schööön!, 1943). Své zásadní, vlastenecky laděné filmy realizoval zejména ve státním studiu DEFA, později natáčel hlavně pro TV. Z jeho tvorby jmenujme např. díla Vrahové jsou mezi námi (Die Mörder sind unter uns,1946), Rotace (Rotation,1949) či Růže pro prokurátora (Rosen für den Staatsanwalt, 1959).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

1984 Snob, Der (TV film)
So ein Theater (TV film)
Tatort - Freiwild (TV film)
1983 Satan ist auf Gottes Seite (TV film)
1980 Místo činu - Nouzové řešení (TV film)
Tatort - Schönes Wochenende (TV film)
1979 Místo činu - Kulka v těle (TV film)
1978 Feuerwasser (TV film)
Zwischengleis
1977 Tatort - Spätlese (TV film)
Verschollene Inka-Gold, Das (TV film)
1976 Prozeß Medusa (TV film)
Tatort - Zwei Leben (TV film)
1975 Lehmanns Erzählungen (TV film)
Seawolf, The
Schließfach 763 (TV film)
1973 Nerze nachts am Straßenrand (TV film)
Tatort - Tote brauchen keine Wohnung (TV film)
1972 Marya Sklodowska-Curie. Ein Mädchen, das die Welt veränderte (TV film)
Razbunarea
Verrat ist kein Gesellschaftsspiel (TV film)
1971 Fluchtweg St. Pauli - Großalarm für die Davidswache
1970 Die Herren mit der weissen Weste
Die Person (TV film)
Gartenlaube, Die (TV film)
1968 Heimlichkeiten
Klasse, Die (TV film)
1966 Ganovenehre
1965 Fall Kapitän Behrens, Der (TV film)
1964 Herrenpartie
Lamm, Das
1963 Žebrácká opera
1962 Die Glücklichen Jahre der Thorwalds
Die Rebellion (TV film)
1960 Poslední svědek
Posvícení
1959 Růže pro státního návladního
1958 Der Maulkorb
Madeleine und der Legionär
Pezzo, capopezzo e capitano
1957 Rose Bernd
1955 Ciske de Rat
Dítě potřebuje lásku
Mutter Courage und ihre Kinder
1954 Leuchtfeuer
1953 Malý Muk
1952 Gift im Zoo
1951 A Tale of Five Cities
Poddaný
1950 Treppe, Die
1949 Klec
Schicksal aus zweiter Hand
1948 Die seltsamen Abenteuer des Herrn Fridolin B.
1946 Vrahové mezi námi
1945 Das Mädchen Juanita
1944 Der Mann, dem man den Namen stahl
Ich habe von dir geträumt
1943 Akrobat Schööön!

TV seriály

1984 Der eiserne Weg (TV seriál)
1982 Pawlaks - Eine Geschichte aus dem Ruhrgebiet, Die (TV seriál)
1978 MS Franziska (TV seriál)
1975 Lockruf des Goldes (TV seriál)
1974 Kommissariat IX (TV seriál)
1971 Mořský vlk (TV seriál)
1969 Der Kommissar (TV seriál)

Dokumentární

1937 Deutsche Siege in drei Erdteilen
1936 Zwischen Sahara und Nürburgring

Scenáristická filmografie

Filmy

1946 Vrahové mezi námi

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace