foto

Umberto Contarello

  • nar. 13.7.1958 (62 let)
    Padua, Veneto, Itálie

Biografie

Umberto Contarello se narodil v Padově roku 1958. Z Univerzity v Padově má magisterský titul v oboru Literatura a filosofie a od roku 1982 působí jako profesionální scénárista. Contarello se věnuje především italské televizní a filmové tvorbě. Zmínit můžeme filmy Pašije (2010, r. Carlo Mazzacurati), Nech to být, Johnny! (2007, r. Fabrizio Bentivoglio), Chybějící hvězda (2006, r. Gianni Amelio), Světlo mých očí (2001, r. Giuseppe Piccioni), Il toro (1994, r. Carlo Mazzacurati) – tento snímek vyhrál Stříbrného lva na festivalu v Benátkách.

Film Europe

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Tutto il mio folle amore
2018 Il vizio della speranza
Oni a Silvio
Oni a Silvio 1
Oni a Silvio 2
2013 Velká nádhera
2012 Já a ty
2011 Tady to musí být
2010 Pašije
2006 Chybějící hvězda

TV seriály

2020 Nový papež (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
další epizody (9)
2016 Mladý papež (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
2011 Il segreto dell'acqua (TV seriál)
1984 Chobotnice (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2009 Di me cosa ne sai - a.z.