foto

Bernhard Wicki

  • nar. 28.10.1919
    St. Pölten, Dolní Rakousy, Rakousko
  • zem. 5.1.2000 (80 let)
    Mnichov, Německo

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

  • 1960 -Most (Zahraniční film)

Cannes IFF

Berlinale IFF

San Sebastián IFF

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1994 Divoký tymián (TV film)
1993 Prinzenbad
1992 Geheimnis, Das
1991 Erfolg
1990 Marta a já
1986 Blitz
Pattbergs Erbe (TV film)
1985 Marie Ward - Zwischen Galgen und Glorie
1984 Art von Zorn, Eine (TV film)
Břeh
Nebezpečná partie
Paříž, Texas
1983 Jarní symfonie
Láska v Německu
1982 Domino
Tajemný cizinec (TV film)
1981 Im Schlaraffenland. Ein Roman unter feinen Leuten (TV film)
1980 Smrt v přímém přenosu
1979 Lemminge, Teil 1 Arkadien (TV film)
1978 Die Gläserne Zelle
Mann im Schilf, Der
Zoufalství
1977 Die linkshändige Frau
Glücksucher (TV film)
1976 Drei Wege zum See (TV film)
Eso v rukávu
1971 Carlos (TV film)
1969 Deine Zärtlichkeiten
Die Enthüllung (TV film)
1968 Graf Öderland (TV film)
1967 Ostwind (TV film)
1963 Elf Jahre und ein Tag
Les vacances portugaises
Nesnadná láska
1961 Die Nashörner (TV film)
Noc
1960 Tréma
1959 Frau im besten Mannesalter
1958 Chatte, La
Frauensee
Madeleine und der Legionär
Unruhige Nacht
1957 Es wird alles wieder gut
Flucht in die Tropennacht
Königin Luise
Zasnoubení v Curychu
1956 Geheimnisse einer Ehe
Protože jsi chudý, musíš dříve zemřít
Skandal um Dr. Vlimmen
1955 Du mein stilles Tal
Es geschah am 20. Juli
Kinder, Mütter und ein General
Rosen im Herbst
1954 Das zweite Leben
Die Mücke
Die letzte Brücke
Ewiger Walzer
Gefangene der Liebe
Rummelplatz der Liebe
1953 Junges Herz voll Liebe
1950 Der fallende Stern

TV seriály

1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1989 Promessi sposi, I (TV seriál)
1979 Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie (TV seriál)
1978 Kidnapped (TV seriál)

Dokumentární

2007 Verstörung - und eine Art von Poesie. Die Filmlegende Bernhard Wicki - a.z.

Scenáristická filmografie

Filmy

1987 Sansibar oder Der letzte Grund (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace