foto

Alan Ritchson

  • nar. 28.11.1984 (33 let)
    Grand Forks, North Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Michael Ritchson se narodil 28. listopadu 1984 v Grand Forks, Severní Dakotě. Jeho otec David byl US Air Force Seržant. Je prostřední ze třech bratrů, starší bratr je Eric a mladší Brian. V jeho deseti letech se rodina přestěhovala do Rantoul, Illinois.

Navštěvoval střední školu v Niceville a promoval v roce 2001. Po škole se začal věnovat modelingu a dělal pro společnost Abrercrombie and Fitch, ale dělal online reklamu i na pánské spodní prádlo. V roce 2004 se objevil v soutěži AMERICAN IDOL.

První roli dostal v seriálu SMALLVILLE, kde ztvárnil postavu Arthura Curry neboli Aquamana. Tuto roli si zopakoval v závěrečné sezóně seriálu, ale i v animovaném filmu JUSTICE LEAGUE: THE NEW FRONTIER. Objevil se i v epizodních roličkách seriálů CSI: MIAMI nebo 90210.

Stěžejní rolí se pro jeho kariéru stala postava Thada Castlea, kapitána fotbalového týmu v seriálu BLUE MOUNTAIN STATE. I přesto, že byl pouze vedlejší postavou, tak se dočkal velké popularity. Seriál byl v roce 2012 po třech sezónách ukončen.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ghosts of War
Office Uprising
Spring Break '83
2017 Tree House Time Machine
2016 Blue Mountain State: The Rise of Thadland
Želvy Ninja 2
2015 Dokonalý svědek s.r.o.
Lazer Team
2014 Želvy Ninja
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
2009 Loudilové
Nora Roberts: Prokletá zátoka (TV film)
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
Rex
2007 Steam
2006 Butcher, The
Tenkrát a dnes (TV film)

TV seriály

2018 Titans (TV seriál)
Hawk and Dove (E02)
2017 Blood Drive (TV seriál)
Finish Line (E13)
Faces of Blood Drive (E12)
Rise of the Primo (E11)
další epizody (13)
2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Nosedive (S03E01)
2014 The Rebels (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
Micro (S04E04)
Havaj 5-0 (TV seriál) - a.z.
Požár v oblacích (S04E16) - a.z.
2013 Super Fun Night (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Slib (S03E20)
2010 Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
Týmová olympiáda (S01E06)
Je jen jeden první náhradník (S01E05)
Víkend rivalů (S01E04)
další epizody (6)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Jarní prázdniny (S08E19)
Smallville (TV seriál)
Vlastenec (S10E09)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Odysea (S08E01)
2007 Head Case (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Spolek spravedlivých (S06E11)
2005 Smallville (TV seriál)
Voda (S05E04)

Dokumentární

2013 Blue Mountain State: Behind the Scenes Documentary

TV pořady

2015 I Can Do That (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace