foto

Alan Ritchson

  • nar. 28.11.1984 (32 let)
    Grand Forks, North Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Michael Ritchson se narodil 28. listopadu 1984 v Grand Forks, Severní Dakotě. Jeho otec David byl US Air Force Seržant. Je prostřední ze třech bratrů, starší bratr je Eric a mladší Brian. V jeho deseti letech se rodina přestěhovala do Rantoul, Illinois.

Navštěvoval střední školu v Niceville a promoval v roce 2001. Po škole se začal věnovat modelingu a dělal pro společnost Abrercrombie and Fitch, ale dělal online reklamu i na pánské spodní prádlo. V roce 2004 se objevil v soutěži AMERICAN IDOL.

První roli dostal v seriálu SMALLVILLE, kde ztvárnil postavu Arthura Curry neboli Aquamana. Tuto roli si zopakoval v závěrečné sezóně seriálu, ale i v animovaném filmu JUSTICE LEAGUE: THE NEW FRONTIER. Objevil se i v epizodních roličkách seriálů CSI: MIAMI nebo 90210.

Stěžejní rolí se pro jeho kariéru stala postava Thada Castlea, kapitána fotbalového týmu v seriálu BLUE MOUNTAIN STATE. I přesto, že byl pouze vedlejší postavou, tak se dočkal velké popularity. Seriál byl v roce 2012 po třech sezónách ukončen.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Spring Break '83
2016 Blue Mountain State: The Rise of Thadland
Želvy Ninja 2
2015 Dokonalý svědek s.r.o.
Lazer Team
2014 Želvy Ninja
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
2009 Loudilové
Nora Roberts: Prokletá zátoka (TV film)
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
Rex
2007 Steam
2006 Butcher, The
Tenkrát a dnes (TV film)

TV seriály

2017 Blood Drive (TV seriál)
Steel City Nightfall (E03)
Welcome to Pixie Swallow (E02)
The F*cking Cop (E01)
2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Nosedive (S03E01)
2014 The Rebels (TV seriál)
2013 Super Fun Night (TV seriál)
2010 Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
2007 Head Case (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)

TV pořady

2015 I Can Do That (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace