foto

Hannes Vartiainen

  • nar. 1980

Biografie

Hannes Vartiainen (1980, Finsko) studoval režii na Helsinki Polytechnic. Pracuje jako režisér na volné noze a také jako produkční manažer. Dvojice založila v roce 2008 vlastní produkční společnost a jejich prvním společným filmem byl dokument Hanasaari A (2009). Následovaly filmy Smrt hmyzu (The Death of an Insect, 2010), Brány života (Gates of Life, 2012) a Tísňová volání (Emergency Calls, 2013).

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2015 Yöperhosten salattu maailma
2003 Paukku (studentský film)

Dokumentární

2017 Puheenvuoro
2013 Tísňová volání
2012 Häivähdys elämää
2010 Smrt hmyzu
2009 Hanasaari A

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky