foto

Daniel Defoe

  • nar. 13.9.1660
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • zem. 24.4.1731 (70 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Pod černou vlajkou - Konec kapitána Flinta (S04E10) (epizoda) (2017)

    - V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)

  • V srdci moře (2015)

    - Před záchranou čluny směřovaly k ostrovu Más a Tierra, kde byl r. 1704 vysazen Alexander Selkirk. Skotský námořník zde přežíval přes 4 roky, než se nechal zachránit. Jeho příběh inspiroval slavné dílo Daniela Defoea a ostrov byl r. 1966 přejmenován na Ostrov Robinsona Crusoe. (rhiannon)

  • Robinson Crusoe (1997)

    - Robinson Crusoe není vymyšlený příběh, skutečně se stal. Daniel Defoe ale některé okolnosti pozměnil, například jméno hrdiny, který se jmenoval Alexander Selkirk. Ten byl vysazen na ostrově Juan Fernandez, kde strávil 4 roky a 4 měsíce (1704-1709). V románu pobyl na ostrově 28 let. (M.B)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2003 Robinson Crusoe (TV film) - kniha
1999 Periwig-Maker, The - kniha
1997 Robinson Crusoe - kniha
1996 Moll Flandersová - kniha
Moll Flandersová (TV film) - kniha
1991 Robinson et compagnie - kniha
1988 Crusoe - kniha
1981 Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku - kniha
1977 Molly - kniha
1976 Robinson Crusoe Jr. (TV film) - kniha
1975 Moll Flanders (TV film) - kniha
Člověk Pátek - kniha
1974 Robinsonova bláznivá dobrodružství - kniha
1973 Robinson y Viernes en la isla encantada - kniha
1972 Robinson Crusoe - kniha
1970 Robinson Crusoe - kniha
1966 Lt. Robin Crusoe, U.S.N. - kniha
1965 Milostná dobrodružství Moll Flandersové - kniha
1964 Robinson Crusoe na Marsu - kniha
1954 Robinson Crusoe - kniha
1946 Robinzon Kruzo - kniha
1922 Les aventures de Robinson Crusoë - kniha
1917 Robinson Crusoe - kniha
1902 Les aventures de Robinson Crusoé - kniha

TV seriály

2008 Odvážný Crusoe (TV seriál) - kniha
1986 Růžová knihovna (TV seriál) - kniha
1971 Ficciones (TV seriál) - kniha
1970 Play for Today (TV seriál) - kniha
1965 BBC Play of the Month (TV seriál) - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky