foto

Walter Perez

  • nar. 12.7.1982 (35 let)
    South Gate, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec a hudebník mexického původu Walter Perez se narodil 12. července 1982 v South Gate, jen 20 mil jihovýchodně od Hollywoodu. Odjakživa dychtil po umění, od sedmi let tančil flamengo a napodoboval herecké idoly v různých domácích filmech, např. Charlieho Chaplina. Jeho dělničtí rodiče mu nemohli poskytnout formální vzdělání, tak využil služeb umělecké agentury pro znevýhodněné středoškoláky Colors United, kde tři roky tančil, zpíval a hrál. Bakalářský titul získal na Cal State Fullerton v oboru trestní právo. Paralelně v čase studií obrážel různé castingy a vystoupil v několika reklamách a televizních show.

Profesionální filmovou kariéru Walter zahájil v roce 2002 hostujícími seriálovými rolemi jako KRIMINÁLKA MIAMI (2002), ODLOŽENÉ PŘÍPADY (2003), CLOSER (2005), FRIDAY NIGHT LIGHTS (2006), OCHRANA SVĚDKŮ (2008), NCIS: LOS ANGELES (2009). Výrazněji se prosadil v nezávislých filmech. Role dobrosrdečného řezníka Loise, který se zamiluje do vdovy Lupe (AUGUST EVENING – 2007), mu vynesla výhru ceny Johna Cassavetese na filmovém festivalu v Los Angeles 2007. Dalším nezávislým filmem bylo drama EMILIO (2008), kde si zahrál hlavní postavu Emilia. Jako Arturo se objevil po boku Dermota Mulroneyho a Diane Kruger v dramatu INHALE (2010) úspěšného islandského režiséra Baltasara Kormákura. Zatím se nejvíce prosadil v remaku hudebního filmu z roku 1980 FAME – CESTA ZA SLÁVOU (2009). Tak trochu autobiograficky ztvárnil studenta umělecké školy, který se snaží jít cestou slávy. Mohl zde naplno projevit svůj všestranný potenciál a od té doby se hudbě věnuje intenzivněji. V hvězdně obsazeném akčním sci-fi AVENGERS (2012) ztvárnil miniroličku mladého pilota. Jednu z hlavních rolí dostal v krimi dramatu MISSION PARK (2012) a roli Carlose v dramatu z prostředí realitních makléřů a bank CALIFORNIA WINTER (2012).

Zapálený herec hraje na klavír a jiné nástroje. Své volno tráví v kruhu svých přátel nejraději v horách kolem Santa Monicy. Blízkými dlouholetými přáteli jsou peruánský idol Peter Pasco a hvězda seriálu V utajení Luis Chávez. Walter si uvědomuje jak je herectví náročné i pomíjivé: „Udržet se v Hollywoodu je dřina a Latino herci to mají ještě těžší. Nechtějí si přiznat realitu a stále zvedají svou laťku.“ V případě, že nebude mít dostatek hereckých příležitostí, s určitostí se uživí ve své profesi. Říká, že ho vždycky fascinovalo prosazování práva.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Moving Romance (TV film)
Bodied
2015 I Spit on Your Grave 3
Road to Juarez
2014 The Park Bench
2013 Mission Park
Sanitarium
Tvoje tvář má můj hlas
2012 Avengers
California Winter
Megazkrat: Smrtící výpadek (TV film)
Pregnancy Project, The (TV film)
2011 Born to Race
Vrah zůstal po škole
2010 Nádech
2009 Fame - cesta za slávou
2008 Emilio
Život je krásný
2007 August Evening
2006 Big Bad Wolf
Peklo v podzemí
Stávka (TV film)
Zbožňuju prachy!
2005 For Them

TV seriály

2016 Grimm (TV seriál)
Věřící (S05E16)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Střelec (S11E22)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
47 vteřin (S04E19)
2011 Chaos (TV seriál)
Off the Map (TV seriál)
A Doctor Time Out (E03)
Prime Suspect (TV seriál)
Protector, The (TV seriál)
Řeka (TV seriál)
2010 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Na plný plyn (S01E17)
Odložené případy (TV seriál)
Vražedné graffiti (S07E13)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Nadhazovač snů (S05E13)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
2005 Closer (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)

Dokumentární

2009 VH1 Divas Live 2009 (TV film)

TV pořady

2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 Free Radio (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace