foto

Megan Gallagher

  • nar. 6.2.1960 (59 let)
    Reading, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Megan Gallagher, americká herečka, se narodila 6. února 1960 v Readingu v Pennsylvánii. Vyrůstala ve Wyomissingu se svou matkou - modelkou Aileen Gallagher. Megan studovala Juilliard School v New Yorku spolu s Penny Johnsonem, Jackem Kennym, Jackem Stehlinem a Lorrainem Toussaintem. Po absolutoriu v roce 1982 se začala naplno věnovat hraní a to jak v divadle, tak ve filmu. Poprvé se před televizními kamerami objevila v roce 1981 při natáčení TV seriálu POLDOVÉ Z HILL STREET. Následovaly seriály jako GEORGE WASHINGTON (1984), CHINA BEACH (1988), STAR TREK (1993), POHOTOVOST (1994), MILÉNIUM (1996) nebo nejnovější SKANDÁL (2012). Na divadelních prknech excelovala v představení Aaron Sorkin´s A Few Good Man nebo v Angels in America na Broadwayi. Ve filmu se proslavila díky své roli policistky Sandry Malloyové v Cohenově slavném thrilleru AMBULANCE (1990), spolu s Ericem Robertsem v hlavní roli. Následovaly B-filmy jako VÝMĚNNÝ OBCHOD (1995), SRDCE MÁ OČI (1995), PŘÍSLIB SMRTI (1996). Svou dosud poslední filmovou hlavní roli Dr. Diany Landisové si zahrála ve filmu Johna Murlowskeho PANDEMIE (2002).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2017 Last Rampage
2016 Double Mommy
2005 Nejlepší přítelkyně (TV film)
2004 Národní bezpečnost (TV film)
2003 1st to Die (TV film)
Turning Homeward (TV film)
Zabydleni
Čas vzpomínek (TV film)
2002 Pandemie
Sexy párty
2001 Slepá vášeň
1999 Příslib smrti (TV film)
1998 Vánoční převrat (TV film)
1996 Abducted: A Father's Love (TV film)
Chuť strachu
1995 Ripple
Srdce má oči
Výměnný obchod (TV film)
1991 Do cizích rukou (TV film)
1990 Ambulance
1989 Champagne Charlie (TV film)
1984 Sins of the Past (TV film)

TV seriály

2018 Station 19 (TV seriál)
Reignited (S01E04)
2016 Kravaťáci (TV seriál)
25th Hour (S05E16)
2015 Closer: Nové případy (TV seriál)
Pátá dynastie (S04E10)
Kravaťáci (TV seriál)
Uninvited Guests (S05E09)
2014 Skladiště 13 (TV seriál)
Tajná služba (S05E02)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Nic není tak jasné, jak se na první pohled zdá (E09)
Kravaťáci (TV seriál)
Zlá víra (S03E09)
Stín pochybnosti (S03E05)
2012 Skandál (TV seriál)
Dirty Little Secrets (S01E02)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Čínská krabička (S04E10)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S06E04)
Day 6: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S06E03)
Day 6: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S06E02)
další epizody (4)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Synovy narozeniny (S01E02)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kočičinec (S02E20)
2000 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Tělo a duše (S07E07)
1999 Milénium (TV seriál)
The Sound of Snow (S03E12)
1998 Milénium (TV seriál)
The Time Is Now (S02E23)
The Fourth Horseman (S02E22)
A Room with No View (S02E20)
další epizody (11)
1997 Milénium (TV seriál)
Midnight of the Century (S02E10)
Jose Chung's 'Doomsday Defense' (S02E09)
The Hand of Saint Sebastian (S02E08)
další epizody (21)
1996 Milénium (TV seriál)
The Well-Worn Lock (S01E08)
Blood Relatives (S01E07)
Kingdom Come (S01E06)
další epizody (8)
Pohotovost (TV seriál)
Život je boj (S02E17)
Není lehké býti Greenem (S02E13)
1995 Pan nikdo (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Zelení mužíčci (S04E07)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Neplánovaná operace (S02E04)
1991 Pacific Station (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
The Violence of Summer (S01E14)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 The Slap Maxwell Story (TV seriál)
1984 George Washington (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)

Dokumentární

2018 Millennium After the Millennium
2017 King Cohen: The Wild World of Filmmaker Larry Cohen

TV pořady

2006 Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace