foto

Alex Garland

  • nar. 26.5.1970 (48 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (11)

  • Annihilation (2018)

    - Společnost Paramount Pictures si myslela, že film by byl pro diváky příliš složitý a intelektuální, a tak David Ellison požadoval zjednodušení scénáře ve prospěch větší sledovanosti. Producent Scott Rudin se s režisérem Alexem Garlandem za každou cenu snažili scénář ponechat, což jim nakonec vyšlo. (dan4815)

  • Ex Machina (2014)

    - Když psal Alex Garland roli Caleba, od začátku si do ní představoval Domhnalla Gleesona. Znají se z předchozí spolupráce na filmu Dredd (2012). (honzii)

  • Ex Machina (2014)

    - Režisér Alex Garland popsal budoucnost prezentovanou ve filmu jako: "Deset minut od teď." To znamená, že pokud někdo jako Google či Apple zítra oznámí, že vytvořil Avu, všichni bychom se divili, ale nebyli bychom překvapeni. (Dr Lizal)

  • Ex Machina (2014)

    - Režisérský debut Alexe Garlanda. Příprava scénáře s nastudováním umělé inteligence mu podle vlastních slov trvala deset let. (KidWithGun)

  • Sunshine (2007)

    - Režisér Danny Boyle se scénáristou Alexem Garlandem předtím spolupracovali už na Pláži (2000) a 28 dní poté (2002). (imro)

  • 28 dní poté (2002)

    - Scénárista Alex Garland prozradil několik zdrojů, které mu byly inspirací při vytváření scénáře - The Day of the Triffids (1962) Johna Wyndhama, Noc oživlých mrtvol (1968), Úsvit mrtvých (1978), Den mrtvých (1985) George A. Romera a The Omega Man (1971). (HellFire)

  • 28 dní poté (2002)

    - Alex Garland a Danny Boyle se hodně zabývali sociálními nepokoji. Použili tak nápady z událostí, které se staly v Rwandě a Sierra Leone (jako skládání těl v kostelech), nepoužili však žádný aktuální záběr z těchto konfliktů. (HellFire)

  • 28 dní poté (2002)

    - Hlavní myšlenka k použití zuřivosti byla ta, že každá generace dostane zombie, které si zaslouží. Alex Garland a Danny Boyle cítili, že zombie požírající lidské mozky již nejsou v módě. Naneštěstí byly Garland a Boyle inspirováni aktuálními ohroženími antraxem a biozbraněmi v Londýně i nemocí šílených krav. Proto se rozhodli založit své zombie na tomto strachu z virů. (HellFire)

  • 28 dní poté (2002)

    - Dalším aspektem modernějšího vykreslení zombie ve filmu byla myšlenka, že virus nemusí nezbytně lidi ovlivnit fyzicky, ale psychologicky. Alex Garland i Danny Boyle cítili, že nápad s proměnou lidí na zombie v důsledku nekontrolovatelné zuřivosti byl dobrou metaforou na moderní fenomén společenské zuřivosti. Líbil se jim nápad, že virus jednoduše posílí něco, co v sobě máme, namísto toho, aby nás proměnil v někoho úplně jiného, jako v tradičních zombie filmech. (HellFire)

  • 28 dní poté (2002)

    - Původně se zamýšlelo, že by se virus rozšířil i mimo Velkou Británii. Danny Boyle a Alex Garland ale změnili názor a napsali dialog, kdy seržant Farrell říká, že není možné, aby se virus rozšířil do Ameriky nebo Evropy. (HellFire)

  • 28 dní poté (2002)

    - Scénu, kdy major West odhalí Jimovi své plány s Hannah a Selenou, napsali Cillian Murphy, Christopher Eccleston a Alex Garland noc před její natočení. (HellFire)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Halo - původní scénář
2018 Annihilation
2014 Ex Machina
2012 Dredd
2010 Neopouštěj mě
2007 Sunshine
2002 28 dní poté

TV seriály

2008 Batman: Black and White (TV seriál)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2003 Tesserakt - kniha
2000 Pláž - kniha

Režijní filmografie

Filmy

2018 Annihilation
2014 Ex Machina

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Future Shock! The Story of 2000AD
2001 Anatomy of a Scene (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 21-40 >>
všichni fanoušci
(102)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace