foto

Dušan Tarageľ

  • nar. 30.1.1948 (70 let)
    Pribylina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dušan Tarageľ je absolventom VŠMU, ktorú v roku 1971 doštudoval s červeným diplomom. Hneď po skončení štúdia na vysokej škole sa stal členom činohry Slovenského národného divadla. Počas svojej bohatej hereckej kariéry stvárnil množstvo zaujímavých postáv, či už v divadle, alebo vo filmoch.

Medzi najznámejšie filmy a inscenácie, v ktorých účinkoval, patria snímky Deň, ktorý neumrie, Stratená dolina, Sváko Ragan, Vianočné oblátky či Ťapákovci. Taktiež sa objavil v niekoľkých seriáloch z produkcie Slovenských televízií, no jeho účinkovanie je po dlhé roky sústredené na divadlo. Vďaka svojim výkonom si tiež vyslúžil niekoľko hereckých ocenení. Je ženatý, žije v Bratislave a má dve dcéry. Popri divadle sa však dlhé roky venoval i dabingovému herectvu. V súčasnosti je už od absolventských čias trvalo angažovaný v činohre SND v Bratislave.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2010 Olé, zápražka (TV film)
2009 Ženský zákon (divadelní záznam)
2007 Mačka na horúcej plechovej streche (TV film)
2002 Kvet šťastia (TV film)
2000 Chaos (TV film)
Prekliaty služobník lásky (TV film)
1999 Mučivé tajomstvo (TV film)
Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Ja nič neviem (TV film)
1997 Čertové volky (TV film)
1996 Matúš (TV film)
O hlúpej žene (TV film)
1994 Národný hriešnik (TV film)
Trýzeň svedomia (TV film)
1993 Profesor Bernhardi (TV film)
Tanec lásky a smrti (TV film)
Tri poviedky s Karolom Machatom (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
Klinec (TV film)
Neznámy (TV film)
Posledný krajec (TV film)
Stratený list (TV film)
1991 Boj o jedno kráľovstvo (TV film)
Bolo a nebolo (TV film)
Mastný hrniec (TV film)
1990 Fuente ovejuna (TV film)
Rozprávka o tichej krajine (TV film)
1989 Kamene (TV film)
Mohyla nad ničím (TV film)
Prorok Rak (TV film)
1988 Lakomec (divadelní záznam)
Lakomý Marko (TV film)
Muž na správnom mieste (TV film)
Peter a Pavel (divadelní záznam)
Solúnski bratia (TV film)
Umývanie hláv (TV film)
Vianočná etuda (TV film)
Žaba (TV film)
Žolík (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Najkrajšia loď (TV film)
Pokus o lietanie (divadelní záznam)
Počítač (TV film)
Rozprávienka vtáča zlaté (TV film)
1986 Nepokojný mier (TV film)
Pohyb (TV film)
Riaditeľ (TV film)
Sokovia (TV film)
Šťastie na dobierku (TV film)
1985 Ako sa husár učiteľom stal (TV film)
Postupimská konferencia 1945 (TV film)
Snopy z piesku (TV film)
Výlet do Paríža (TV film)
Škriepnici (TV film)
1984 Bola som z olova (TV film)
Dedova truhlica (TV film)
Návrat Jána Petru
1983 Monika (TV film)
Tajomný ostrov na sídlisku "N" (TV film)
Učiteľka (TV film)
Čas hádzať kamene (TV film)
Ťažký deň strigônika Ďura (TV film)
Živí musia žiť alebo Červené víno víťazstva (TV film)
1982 Chlap prezývaný Brumteles (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
Omladnutie (TV film)
Vlci (TV film)
Špina za nechtami (TV film)
1981 Macbeth (TV film)
Orechový koláč (TV film)
Otec
Pes pána generála (TV film)
1980 Balladyna (TV film)
Chlapec z majera (TV film)
Hodiny
Na skle maľované (TV film)
Sobota, nedeľa, pondelok (TV film)
Šiel tovariš svetom (TV film)
1979 Jennie Gerhardtová (TV film)
Záhradníkov pes (TV film)
1978 Dnes platí regulačný stupeň č.6 (TV film)
Strašidlo (TV film)
1977 Blízko odpovede (TV film)
Louis Pasteur (TV film)
Obvod (TV film)
Počúvajme slnko (TV film)
Vianočné oblátky (TV film)
Vojna a mier (divadelní záznam)
Zlatý déšť (TV film)
Škola klebiet (TV film)
1976 Andersonvillský proces (TV film)
Keby som mal dievča
Obhajoba sa nekoná (TV film)
Poslední (divadelní záznam)
Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
Stratená dolina
Sváko Ragan (TV film)
1975 Alizuna (TV film)
Meridián (TV film)
Strieborný jaguár (TV film)
Strieborný prach
Tetované časom
Zamilovaný lev (TV film)
Život na úteku
1974 Deň, ktorý neumrie
Horali (TV film)
Jaríkovský kostol (TV film)
Kronika (TV film)
1973 Jaltská konferencia 1945 (TV film)
Sólo pre bicie (hodiny) (TV film)
1972 Inšpektor sa vracia (TV film)
1971 Ako každý iný (TV film)
1970 C - dur (TV film)
Mladosť Tomáša Edisona (TV film)
1968 Ľubica medvedica (TV film)

TV seriály

2013 Klan (TV seriál)
2012 Mesto tieňov (TV seriál)
Veľký hráč (S02E03)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Žena nikoho (E06)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Dano (S01E10)
Simonka (S01E09)
Filipko (S01E08)
další epizody (4)
1986 Čo to zvoní, čo to hrká? (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
Obrat (E02)
další epizody (4)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Pltník Paľko a vodník Venček (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
O troch tulákoch (TV seriál)
1979 Oco, mama a ja (TV seriál)
1977 Útek zo zlatej krajiny (TV seriál)
1976 My sme malí muzikanti (TV seriál)
1975 Banícke rozprávky (TV seriál)
Nepokojná láska (TV seriál)
Vivat Beňovský (TV seriál)

Dokumentární

2008 Ladislav Chudík (TV film)
Radosť zo života (TV seriál)
1987 Labyrint (TV seriál)

TV pořady

2007 Takí sme boli (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
2001 Úsmev, prosím! (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2015 Bezdružice (TV seriál)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Svatba v kostele (E07)
Populační krize (E03)
2013 Drahá tchýně (TV seriál)
Anita (E19)
Dovolenka (E06)
2006 Mafstory (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace