foto

Stanislav Wabi Daněk

  • nar. 30.1.1947 (70 let)
    Zlín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český folkový písničkář a trampský bard Wabi Daněk celým jménem Stanislav Jan Wabi Daněk se narodil 30. ledna 1947 ve Zlíně. Původním povoláním byl řidič záchranné služby.

Mimo jiné je autorem jakési novodobé trampské hymny, jíž se stala píseň Rosa na kolejích ze stejnojmenného supraphonského gramofonového alba. V sedmdesátých letech vystupoval se skupinou Plížák. Přezdívku Wabi získal podle Wabiho Ryvoly, jehož písně hrál v mládí svým kamarádům.

V současné době vystupuje v duu s Milošem Dvořáčkem. Spolupracuje také s legendami, jako jsou Miki Ryvola, Kapitán Kid nebo skupina Pacifik.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2010 Největší z Čechů
1998 U Šmejkalovic ohrady aneb večer na počest Jaroslava Foglara (koncert)

Dokumentární

2016 13. komnata Wabiho Daňka (TV film)
2015 Zvláštní znamení touha (TV seriál) - vyp.
2013 Krásný ztráty: Finále (koncert)
2007 13. komnata Wabiho Daňka (TV film)
2000 Legendy folku a country (TV seriál)
1994 Recitál Wabiho Daňka (koncert)
1989 Recitál Wabi Daňka (koncert)

TV pořady

2016 Folk factory (TV pořad)
2013 Krása pomoci (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1994 Čundrcountryshow (TV pořad)
1992 Šťastné a veselé (TV pořad)
1982 Studio B (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 The Tap Tap - Noha na kolejích (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

1988 Chlapček vrabček

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace