foto

Josh Boone

  • nar. 5.4.1979 (41 let)
    Virginia Beach, Virginia, USA

Biografie

Josh Boone svou kariéru zahájil v roce 2012 celovečerním filmovým debutem Stuck in Love. Boone pochází z Virginia Beach ve státě Virginia. Své dětství strávil (stejně jako postavy v J. J. Abramsově Super 8) natáčením filmů společně se svými přáteli. Jeho otec měl obsáhlou kolekci beta kazet a to otevřelo Boonovi svět filmu. Již ve svých 12ti letech byl posedlý klasikou jako Tenkrát v Americe, Malé životní etudy, Přelet nad kukaččím hnízdem, Kmotr a Casablanca.

Během studia na střední škole Boone absolvoval letní filmový program na North Carolina School for the Arts. V roce 2002 se odstěhoval do Los Angeles, kde pracoval jako asistent produkce na řadě filmů. Boone strávil celé roky nabízením svých scénářů filmovým producentům, zatímco pracoval v obchodě s gramofonovými deskami. V roce 2012 napsal autobiografický scénář k filmu Stuck in Love, který pojednává o roce života v jedné „rozbité" rodině. Boone popisuje scénář jako „truhlu s výbavou" naplněnou všemi věcmi, ve které věří, a na kterých mu záleží. Scénář nakonec upoutal pozornost producentky Judy Cairové, kterou Boone vyhledal pro její účast na filmu Crazy Heart.

CinemArt

Režijní filmografie

Filmy

2020 Noví mutanti
2014 Hvězdy nám nepřály
2012 Spisovatelé

TV seriály

2020 The Stand (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Noví mutanti
2018 Přetvářka
2016 All We Had
2012 Spisovatelé
2004 Street Tales of Terror

TV seriály

2020 The Stand (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 The Stand (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)

Herecká filmografie

Dokumentární

2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)