foto

Tereza Vítů

  • nar. 27.12.1992 (25 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tereza Vítů je mladá herečka stojící na počátku své kariéry, která se narodila 27. prosince 1992 v Praze - Krči. Má dvě sestry a bratra.

Prvotní vliv na její pozdější herecké zaměření se zrodil již od raného dětství, kdy ji a její sourozence matka často brávala do divadla. Aktivně si Tereza Vítů začala oťukávat herectví v sedmi letech - tehdy začala se starší sestrou chodit do dramatického kroužku. Později se přihlásila na Pražskou konzervatoř, jejíž 6. ročník nyní navštěvuje. Zde získala i první divadelní zkušenosti v Divadle Na Rejdišti, které je součástí konzervatoře (např. inscenace Ivanov, Žádná-celá-nekonečno). Od podzimu 2013 působí v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde také nyní bydlí (sídliště Vltava). V současnosti hraje znásilněnou dívku Kláru v groteskním thrilleru Blackout.

Televizní diváci mohou znát Terezu Vítů ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje problematickou dceru Andrey Černé. Divákům filmovým se poprvé uvedla v syrovém debutu Matěje Chlupáčka BEZ DOTEKU (2013) rolí Jolany, dívky, která se stala objektem sexuální touhy nevlastního otce, a kterou osud zahnal až do nevěstince. Jednalo se roli náročnou, protože v sobě obsahuje řadu nahých scén, ale Tereza Vítů obstála i herecky, navíc se stala osobou více než povolanou k napsání diplomové práce na téma Herec a nahota. Brzy se také objeví ve filmové generační výpovědi HANY (2014).

Tereza není úzce zaměřena na herectví - baví ji recitace poezie, jazzový zpěv, tanec, tři roky hrála na klavír a také ovládá základy hraní na kytaru. Jejím filmovým snem je role v historickém filmu.

Petr "peetriss" Michalik

Herecká filmografie

Filmy

2018 Šichta
2016 Kreutzerova sonáta (divadelní záznam)
2015 Furiant (studentský film)
2014 Hany
2013 Bez doteku
Pérák (studentský film)

TV seriály

2018 Specialisté (TV seriál)
Hudební obětina (S02E31)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 4 (S03E04)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Chinaski: Venku je na nule (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace