foto

Jegor Berojev

  • nar. 9.10.1977 (41 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Vnuk majora Vichra. Tak je často označována jedna z ratolestí hereckého klanu osetijského rodu Berojevových. Jegor Vadimovič Berojev se narodil 9. 10. 1977 v Moskvě. Hercem byl nejenom jeho dědeček, Vadim Berojev, ale i babička, zasloužilá umělkyně Ruska, Elvíra Švarjeva-Brunovskaja. Stejné profesi se věnuje jeho matka, Jelena Berojeva a její bratr, Jegorův strýc, Dmitrij Berojev, a otec Vadim Michejenko, stejně jako jeho bratr Dmitrij a bratranec Andrej.

Věrný rodinné tradici, odbyl si svůj divadelní debut již v sedmi letech. O žádný divoký vpád na světla ramp se však nejednalo. Jegor se na jevišti necítil ve své kůži. Přesto přání stát se hercem nezmizelo a v roce 1994, když skončil školu, přihlásil se na Divadelní učiliště M. S. Šepkina. Po skončení školy byl přijat do Čechovova moskevského uměleckého divadla, kde debutoval v roli Fjodora Godunova v představení Boris Godunov. Hrál v takových představeních jako Obyčejná historie a Julie a její Romeo. I když filmový debut si odbyl již v roce 1994 ve filmu POSVERŠENJE V LJUBOV (Oddáni v lásce), jeho filmová kariéra v pravém slova smyslu začala v televizních seriálech. Byl obsazen do epizodních rolí v seriálech s rokem vzniku 2001 RODINNÁ TAJEMSTVÍ, PJATYJ UGOL (Pátý roh) a MOSKEVSKÁ OKNA.

Rok 2001 byl pro Jegora významný i z čistě osobních důvodů, protože se v tomto roce oženil s dcerou Alexandra Abdulova a Iriny Alferové, Xénií Alferovou. Manželé se seznámili na tiskové konferenci k novým televizním seriálům. Xénie v roce 1998 ukončila právnickou fakultu a pracovala jako právník v moskevské pobočce anglické firmy. Poté pracovala jako jedna z vedoucích programu „Pohled“ a následně nastoupila jako produkční soutěže Bingo, než ji definitivně dostihlo dědictví po rodičích a stala se herečkou. Manželům se 5. dubna 2007 v Itálii narodila dcera Jevdokije.

Úspěch mu přinesla práce v patnáctidílném detektivním seriálu OBČANSKÝ NÁČELNÍK (2001); jeho další kariéru předznamenala role ve filmu IGRA V MODERN (Hra na módu 2003), kde nefiguroval jenom jako herec, ale i jako kaskadér. Předpoklady pro kaskadérskou práci zúročil i v roli Erasta Petroviče Fandorina ve filmu TURECKÝ GAMBIT (2005). Zcela odlišná a naprosto nesportovní byla jeho role ve filmu TÁTA (2004), o vztahu otce a syna, houslového virtuosa. V tomto filmu se stejně jako o rok později v Tureckém gambitu setkal s hereckou partnerkou Olgou Krasko. V roce 2008 se objevil v historickém válečném filmu ADMIRÁL, kde hrál Michaila Smirnova a ve filmu BÍLÁ MEDVĚDICE, o talentované boxerce ze Sibiře. Další významné role byly v seriálech CHEMIK (2010), na motivy skutečného životního příběhu geniálního chlapce, Dmitrije Gorjunova, který objevil jed, který může sloužit jako zbraň hromadného ničení a INDUS (2010) o lékařích, kteří se snaží vyvinout nový druh kostního implantátu. V tomto seriálu kromě Jegora hrála vedle jiných i populární herečka Jekatěrina Rednikova.

Jegor není pouze hercem, mimořádný sportovní talent, kromě kasakadérských kousků ve filmech, prokázal například v roce 2008 svou účastí v soutěži Tance na ledě, kde mu partnerkou byla krasobruslařka, dvojnásobná olympijská šampionka, Jekatěrina Gordějeva. Během soutěže vzniklo mnoho zákulisních drbů o milostném vztahu Jegora s jeho soutěžní partnerkou.

Jegor je laureátem několika ocenění, v roce 2003 získal cenu za nejlepší mužskou roli ve filmu ŽELEZNODROŽNYJ ROMANC (Železniční romance), v roce 2005 získal cenu za nejlepší mužskou roli ve filmu Táta a v témže roce získal ocenění „Osobnost roku“.

Sám sebe charakterizuje jako Kavkazana, který zbožňuje osetijské pirohy a jezdí na koni. Jak sám zdůrazňuje, je pro něj důležitá jeho rodina a čas, který s rodinou tráví.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Spasibo dědu za pobedu
2018 Loučit se nebudeme
2016 Děd Moroz. Bitva Magov
2015 Těrritorija
Štěstí je...
2014 Něrealnaja Ljubov
2013 Poljarnyj rejs
2012 Avgust. Vosmogo
Mamy
V ožidaniji morja
2011 Rejder
2009 Čelověk, kotoryj znal vsjo
2008 Admirál
2007 Begljanki
2005 Turecký gambit
2004 Táta
2002 Železnodorožnyj romans (TV film)

TV seriály

2019 Bolšoj artist (TV seriál)
Smotritěl majaka (TV seriál)
2017 Krugovorot (TV seriál)
2016 Tonkij ljod (TV seriál)
2013 Kovboj (TV seriál)
Vtoroje dychanije (TV seriál)
2012 Doroga na ostrov Paschi (TV seriál)
2011 Vremja dlja dvojich (TV seriál)
2010 Chimik (TV seriál)
2009 Admiral (TV seriál)
2008 Načať snačala. Marta (TV seriál)
2006 Děvjať něizvěstnych (TV seriál)
2005 Kazaroza (TV seriál)
2002 Kamenskaja (TV seriál)
Ukraděnnyj son (S02E01)
2001 Graždanin načalnik (TV seriál)
Pjatyj ugol (TV seriál)
Rostov-papa (TV seriál)
Semejnyje tajny (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace