foto

Dano Heriban

  • nar. 25.3.1980 (40 let)
    Trnava, Slovensko, Československo

Biografie

Daniel Heriban sa narodil 25.3.1980 v meste Trnava. Je úspešným hercom a taktiež skladateľom a hudobníkom. Hudba mu učarovala už ako dieťaťu s akordeónom v rukách. V mladom veku dával prednosť hudbe pred herectvom i keď aj do hereckého remesla pričuchol formou dramatického krúžku veľmi skoro.

Viackrát sa predstavil v trnavskej Improlige, kde mal možnosť zaujať publikum. Tak sa zrodila myšlienka viac načrieť do hereckej branže. Neskôr sa dopracoval k spolupráci s Jakubom Nvotom, ktorý bol jedným z vedúcich postáv študentského divadla. Dano je absolventom Konzervatória (odbor akordeón) a Vysokej školy múzických umení (odbor herectvo). Chuť a cit pre obe povolania sa uňho teda ani po rokoch nestratili.

Trikrát sa mu podarilo vyhrať prestížne divadelné ocenenie Dosky. Dvakrát za výkony na javisku a raz za svoju hudobnú tvorbu. V roku 2015 sa stal držiteľom televízneho ocenenia OTO. Má syna Thea z prvého manželstva a dvojnásobným otcom sa stal v roku 2016. Striedavo žije v mestách Martin a Svätý Jur.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Horná Dolná v karanténe (TV film)
Sviňa
2018 Parralel
2017 Únos
2014 Koncert (studentský film)
2002 Kvet šťastia (TV film)

TV seriály

2020 Hniezdo (TV seriál)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Pumpa (TV seriál)
Červené pásky (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 1 (E01)
Horná Dolná (TV seriál)
Očista (S11E07)
Rehabilitačný špás (S11E06)
Vlasy (S11E05)
další epizody (7)
2019 Horná Dolná (TV seriál)
Márovačka (S10E13)
Zmiznutí (S10E12)
„Zakopalipsa“ (S10E11)
další epizody (28)
2018 Horná Dolná (TV seriál)
Kakaovník (S08E06)
Milionárka (S08E05)
Poistná udalosť (S08E04)
další epizody (6)
2015 Horná Dolná (TV seriál)
Tour de... (S02E05)
Nákaza (S02E04)
Svadba (S02E03)
další epizody (13)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Smrteľný žart (S01E02)

Dokumentární

2017 Slovensko Advent 2017 (koncert)
2014 Slovensko ADVENT 2014 (koncert)

Divadelní záznam

2016 Fanny a Alexander (divadelní záznam)
Nevina (divadelní záznam)
2015 Polnočná omša (divadelní záznam)
2013 Sedem dní do pohrebu (divadelní záznam)
2011 Mizantrop (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Deň otvorených dverí 2018 (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad) - mod.
2013 Trochu inak v SND s Adelou Banášovou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce