foto

Albert Barillé

  • nar. 14.2.1920
    Varšava, Polsko
  • zem. 11.2.2009 (88 let)
    Neuilly-sur-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Albert Barillé (1921-2009) byl francouzský scénárista, režisér a producent. Podílel se zejména na oblíbené animované sérii vzdělávacích pořadů pro děti BYL JEDNOU JEDEN...Na téma jeho seriálu o lidském těle vznikla i stejnojmenná desková hra, která obsahuje přes 2 500 vědomostních otázek.

Jaromír "hrhr2" Fronc

Scenáristická filmografie

Filmy

1983 Revanche des humanoides, La
1979 Medvídek a kouzelný kufřík
1978 Medvídkova vesmírná dobrodružství
1974 Tour du monde de Colargol, La

TV seriály

2008 Byla jednou jedna planeta (TV seriál)
1997 Byl jednou jeden... objevitel (TV seriál)
Vzhůru ke hvězdám (E26)
Na vrcholky hor (E25)
Piccard - výšky a hlubiny (E24)
další epizody (26)
1995 Byl jednou jeden... vynálezce (TV seriál)
Budoucnost (E26)
Armstrong, Měsíc a vesmír (E25)
Lorenz - Táta Kačer (E24)
další epizody (11)
1994 Byl jednou jeden... vynálezce (TV seriál)
Naši čínští předkové (E01)
1992 Il était une fois... les Amériques (TV seriál)
1987 Byl jednou jeden... život (TV seriál)
A život jde dál (E26)
Obnovy a opravy (E25)
Koloběh života (E24)
další epizody (26)
1982 Byl jednou jeden... vesmír (TV seriál)
1978 Byl jednou jeden... člověk (TV seriál)
Byla jednou jedna země... a zítra? (E26)
Bláznivá léta (E25)
Ach, ta zlatá doba (E24)
další epizody (26)

Režijní filmografie

Filmy

1983 Revanche des humanoides, La

TV seriály

2008 Byla jednou jedna planeta (TV seriál)
1997 Byl jednou jeden... objevitel (TV seriál)
Vzhůru ke hvězdám (E26)
Na vrcholky hor (E25)
Piccard - výšky a hlubiny (E24)
další epizody (26)
1995 Byl jednou jeden... vynálezce (TV seriál)
Budoucnost (E26)
Armstrong, Měsíc a vesmír (E25)
Lorenz - Táta Kačer (E24)
další epizody (13)
1994 Byl jednou jeden... vynálezce (TV seriál)
Stephenson - plnou parou vpřed (E13)
Lavoisier a chemie (E12)
Buffon a dějiny naší planety (E11)
další epizody (13)
1992 Il était une fois... les Amériques (TV seriál)
1987 Byl jednou jeden... život (TV seriál)
A život jde dál (E26)
Obnovy a opravy (E25)
Koloběh života (E24)
další epizody (26)
1982 Byl jednou jeden... vesmír (TV seriál)
1978 Byl jednou jeden... člověk (TV seriál)
Byla jednou jedna země... a zítra? (E26)
Bláznivá léta (E25)
Ach, ta zlatá doba (E24)
další epizody (26)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(33)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace