foto

Phyllis Logan

  • nar. 11.1.1956 (63 let)
    Paisley, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Phyllis Logan sa narodila 11. januára 1956 v škótskom Paisley. Je absolventkou The Royal Scottish Academy of Music and Drama, kde v roku 1977 získala zlatú medailu Jamesa Bridieho. Začínala ako divadelná herečka v Dundee Repertory Theatre. Po vystriedaní rôznych divadiel v Škótsku sa presťahovala do Londýna s cieľom odštartovať filmovú kariéru. Svoj debut pred kamerou absolvovala v roku 1977 v televíznom filme RED DRESS. Mihla sa taktiež v televíznom filme The White Bird Passes (1980) a v dvoch drámach z produkcie BBC Play for Today (1970) a Shoestring (1979).

Zlomová bola pre ňu hlavná úloha vo filme ANOTHER TIME, ANOTHER PLACE (1983), kde si zahrala Jane, mladú manželku v domácnosti, ktorá sa počas 2. svetovej vojny zamiluje do talianskeho vojnového zajatca pracujúceho na ich farme. Rola Loganovej vyniesla viacero hereckých ocenení vrátane ocenenia od Britskej filmovej akadémie (BAFTA) za Najlepšieho nováčika vo filme za rok 1984. Potom nasledovalo viacero hereckých úloh v rôznych projektoch, vrátane 2 hororov The Doctors and the Devils (1985) a The Inquiry (1986). V roku 1987 si zahrala v dráme The Kitchen Toto. O dva roky neskôr hrala v životopisnom filme GOLDENEYE, ktorý mapoval život britského spisovateľa – tvorcu príbehov o Jamesovi Bondovi – Iana Fleminga. Loganová stvárnila jeho manželku Ann.

Je známa hlavne ako televízna herečka. V rokoch 1986 – 1994 hrala aristokratku Lady Jane Felshamovú v seriáli LOVEJOY, ktorý bol natočený podľa románu Johna Granta o obchodníkovi so starožitnosťami, ktorý popri ich zbieraní rieši na vlastnú päsť aj rôzne detektívne zápletky, na ktoré počas cesty narazí. Známa je aj postavou Sheily Walshovej v seriáli BUST (1987) a Muriel McKendrickovej v seriáli HOLBY CITY (1999). V roku 2010 sa objavila v seriáli TOUCH OF FROST (1992) ako láska inšpektora Frosta (David Jason). V tom istom roku získala úlohu prísnej, ale starostlivej gazdinej, pani Hughesovej, v úspešnom dobovom seriáli v produkcii Juliana Fellowesa DOWNTON ABBEY.

weexie

Herecká filmografie

Filmy

2019 Panství Downton
2013 Slavnost květin
2009 Narodil se Kristus Pán!
2008 Taggart: Důvěra (TV film)
2006 Missing (TV film)
2005 Třetí v pořadí (TV film)
2004 Cheap Rate Gravity
Dalziel a Pascoe: Hra na vojáky (TV film)
2003 Alibi pro vraha (TV film)
Crust
Případy inspektora Lynleyho: Hra s ohněm (TV film)
2002 Fields of Gold (TV film)
2001 NCS: Manhunt (TV film)
1999 Všichni královi vojáci (TV film)
1997 Fixlování
1996 Tajnosti a lži
1995 The Big One (TV film)
1993 Císařovi hosté
Franz Kafka's It's a Wonderful Life
Soft Top Hard Shoulder
1992 Žabák Freddie
1990 Sole buio, Il
1989 And a Nightingale Sang (TV film)
Angry Earth, The
Goldeneye (TV film)
1988 The Legendary Life of Ernest Hemingway
1987 Kitchen Toto, The
1986 Scotch & Wry
Vyšetřování
1985 Doktor a ďáblové
Off Peak (TV film)
Time and the Conways (TV film)
1984 1984
Dress, The
The Chain
1983 Another Time, Another Place
Every Picture Tells a Story
1980 The White Bird Passes (TV film)
1977 Red Dress (TV film)

TV seriály

2018 Girlfriends (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
The Battle of Ranskoor Av Kolos (S11E10)
2017 The Good Karma Hospital (TV seriál)
2015 Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Ztracená v cizí zemi (S10E06)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Vera (TV seriál)
A Certain Samaritan (S02E03)
Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Lip Service (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
2008 Honest (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
2006 MI5 (TV seriál)
Epizoda 10 (S05E10)
2005 MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
2004 Moře duší (TV seriál)
Vraždy na předměstí (TV seriál)
2003 New Tricks (TV seriál)
The Royal (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Temný cypřiš (S09E02)
2002 Dickens (TV seriál)
2000 Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
Hope & Glory (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Škrtičův les (S02E02)
1998 Invasion: Earth (TV seriál)
1997 Práce nevhodná pro ženu (TV seriál)
Trial & Retribution (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1995 Kavanagh QC (TV seriál)
Strašidelné příběhy (TV seriál)
1994 Pie in the Sky (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
Inspektor Frost (TV seriál)
1988 Hannay (TV seriál)
Rab C. Nesbitt (TV seriál)
The Play on One (TV seriál)
1987 Bust (TV seriál)
Inspektor Morse (TV seriál)
1986 Lovejoy (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)
Screen Two (TV seriál)
1979 Shoestring (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)

Dokumentární

2014 Život v časech "Panství Downton" (TV film)
2011 Panství Downton: Pohled do zákulisí (TV film)
2002 Real Jane Austen, The (TV film)

TV pořady

2012 The Sarah Millican Television Programme (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace