foto

Faith Ford

  • nar. 14.9.1964 (55 let)
    Alexandria, Louisiana, USA

Biografie

Faith Ford je americká herečka známa především rolí Corky Sherwoodové ze sitcomu Murphy Brown a rolí Hope Fairfieldové ze sitcomu Hope & Faith.

Alexis Ford, jak zní pravé jméno herečky, se narodila 14. září roku 1964 ve městě Alexandria ve státě Louisiana. Matka Pat byla učitelkou ve škole a otec Charles pojišťovacím agentem. Faith žila nedaleko od Pineville a již na střední škole se věnovala herectví. V 17 letech se přestěhovala na Manhattan, kde se věnovala modelingu a našla komerční práci.  V roce 1983 získala Faith svou první televizní roli v ABC's One Life to Live. Její první hlavní role byla v seriálu Another World kde hrála postavu Julie Shearer (roli předtím hrála Kyra Sedgwick) po dobu několika let.

Poté se Faith přestěhovala do Hollywoodu kde získala roli v  situační komedii The Popcorn Kid, pět epizod v Thirtysomething a poté roli v Murphy Brown. Po deseti letech série skončila a Faith pokračovala v dalším TV úsilí. V roce 1998 sama produkovala vlastní  situační komedii Maggie Winters. Faith si zahrála po boku Kelly Ripa v seriálu Hope & Faith jako Hope Shanowski. Ženu v domácnosti, která žije poklidný život, dokud se k ní nenastěhuje její sestra, hollywoodská hvězda, která jí komplikuje život v různých divokých a surrealistických situacích. Komedie trvala tři sezóny, poté byla stažena z ABC po poklesu hodnocení.

V roce 2004 vydala vlastní kuchařku: Vaření s Faith. Knihu vydala na počest své matky a svých babiček, za to že jí naučily, jak vařit.  V roce 2005 si zahrála ve snímku The Pacifier roli matky, jejíž manžel zemřel. V roce 2011 se objevila ve filmu Maturiťák, kde si zahrála roli Kitty Prescott, matku hlavní hrdinky Novy Prescott, kterou hraje Aimee Teegarden. 

Od roku 1989 do roku 1996 byla provdaná za Roberta Nottinghama. V roce 1998 se provdala za Campiona Murphyho s nímž je dodnes. S Murphym koprodukovala originální krátký film s názvem Citation of Merit, který se objevil v řadě filmových festivalů po celé USA. Faith byla diagnostikována Graves-Basedowova nemoc.


poutník Rostislav "Rosta6" Jaroš

Herecká filmografie

Filmy

2017 Christmas in Mississippi (TV film)
2016 Most, díl 2. (TV film)
2015 Most, díl 1. (TV film)
2011 Field of Vision (TV film)
Maturiťák
Trading Christmas (TV film)
Uprchlý vězeň
2009 Dívčí války (TV film)
Fish Tank, The (TV film)
2008 Půlnoční polibek (TV film)
2005 Ochránce
2003 Beethoven 5
2002 Máma stávkuje (TV film)
1998 Někdy se vracejí 3
1996 Není úniku (TV film)
Night Visitors (TV film)
Víkend (TV film)
1994 Všude dobře, doma nejlíp
1993 For Goodness Sake
Poisoned by Love: The Kern County Murders (TV film)
1987 Jestliže je úterý, musíme být v Belgii (TV film)
You Talkin' to Me?

TV seriály

2018 Murphy Brown (TV seriál)
Happy New Year (S11E13)
AWOL (S11E12)
The Wheels on the Dog Go Round and Round (S11E11)
další epizody (13)
2015 Průměrňákovi (TV seriál)
Díkůvzdání VII (S07E08)
2009 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Earl vychovatelem (S04E14)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
2007 Carpoolers (TV seriál)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Obraz za všechny prachy (S02E11)
Já jsem Peter, kdo je víc (S02E08)
1999 The Norm Show (TV seriál)
1998 Maggie Winters (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Never Can Say Goodbye: Part 2 (S10E22)
Never Can Say Goodbye: Part 1 (S10E21)
Dial and Substance (S10E20)
další epizody (11)
1997 Murphy Brown (TV seriál)
From the Terrace (S10E11)
I Hear a Symphony (S10E10)
Tempus Fugit (S10E09)
další epizody (22)
1996 Murphy Brown (TV seriál)
Montezuma's Retreat (S09E13)
Seperation Anxiety (S09E12)
A One Night Stan (S09E11)
další epizody (26)
1995 Murphy Brown (TV seriál)
Dick and Dottie (S08E11)
The Humboldt Doldt (S08E10)
The Ten Percent Solution (S08E09)
další epizody (25)
1994 Murphy Brown (TV seriál)
Brown in Toyland (S07E12)
The Secret Life of Jim Dial (S07E11)
Bye Bye Bernecky (S07E10)
další epizody (24)
1993 Murphy Brown (TV seriál)
Sox and the Single Girl (S06E13)
To Have and Have Not (S06E12)
It's Not Easy Being Brown (S06E11)
další epizody (26)
1992 Murphy Brown (TV seriál)
I'm Dreaming of a Brown Christmas (S05E12)
Till Death or Next Thursday Do We Part (S05E11)
Winners Take All (S05E10)
další epizody (25)
1991 Murphy Brown (TV seriál)
Love Is Blonde (S04E13)
Be It Ever So Humboldt (S04E12)
Mission Control (S04E11)
další epizody (28)
1990 Murphy Brown (TV seriál)
Jingle Hell, Jingle Hell, Jingle All the Way (S03E11)
Trouble in Sherwood-Forrest (S03E10)
The Bummer of 42 (S03E09)
další epizody (25)
1989 Murphy Brown (TV seriál)
Here's to You, Mrs. Kinsella (S02E13)
The Strike (S02E12)
Brown Like Me: Part 2 (S02E11)
další epizody (28)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
Set Me Free (S01E07)
Baby Love (S01E06)
Murphy's Pony (S01E05)
další epizody (7)
thirtysomething (TV seriál)
Business as Usual (S01E15)
Competition (S01E12)
Therapy (S01E11)
1987 Popcorn Kid, The (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
Nice Work If You Can Get It (S01E07)
Housewarming (S01E03)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2002 Murphy Brown: TV Tales (TV film)
2000 Intimate Portrait: Valerie Bertinelli (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2011 Uprchlý vězeň

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace