foto

Rolf Hoppe

  • nar. 6.12.1930 (86 let)
    Ellrich, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rolf Hoppe sa narodil do rodiny pekára. Už na základnej škole založil ochotnícky divadelný spolok. Neskôr študoval na štátnom konzervatóriu v Erfurte a po skončení tamtiež v miestnej činohre. Jeho kariéru takmer ukončila choroba hlasiviek, no počas liečenia sa zamestnal ako ošetrovateľ zvierat v cirkuse Aeros v Lipsku. Po vyliečení nastúpil do divadla V Halle, potom účinkoval tri roky v Greifswalde, Lipsku a Gere. Od roku 1961 hrá v štátnom divadle v Drážďanoch. Svojej robustnej postave môže ďakovať za to, že bol často obsadzovaný do negatívnych charakterov, hrával často v koprodukčných filmoch a nemeckých westernoch. Na svoje herecké kvality najlepšie upozornil vo filme režiséra Istvána Szabó "Mefisto".

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Dangerous Fortune (TV film)
Die Blumen von gestern
2014 Die letzte Instanz (TV film)
Ohne Dich
2012 Spreewaldkrimi - Eine tödliche Legende (TV film)
Wir wollten aufs Meer
2011 Bittere Kirschen
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Linda geht tanzen (TV film)
2009 Commissario Laurenti - Totentanz (TV film)
Hand in Hand (TV film)
Sviňky
Zamilovaný doktor (TV film)
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Commissario Laurenti - Der Tod wirft lange Schatten (TV film)
Der Besuch der alten Dame (TV film)
2007 Commissario Laurenti - Tod auf der Warteliste (TV film)
2004 Velká voda (TV film)
Wilsberg - Tod einer Hostess (TV film)
Zucker
2003 Tatort - Der schwarze Troll (TV film)
Ve jménu lásky a povinnosti (TV film)
2001 Big Ben - Vrah milenců (TV film)
Das Rätsel des blutroten Rubins (TV film)
Chobotnice X (TV film)
Případy profesora Capellariho: Mileniny knihy (TV film)
2000 Am Ende siegt die Liebe (TV film)
Das Traumschiff - Neuseeland (TV film)
Modelky (TV film)
1999 Bunkr (TV film)
Letzter Atem (TV film)
Šťastný Honza
Útesy lásky (TV film)
1998 Cukr pro bestii (TV film)
Der Handymörder (TV film)
Feuerläufer - Der Fluch des Vulkans (TV film)
Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (TV film)
O jeden hřích navíc (TV film)
Palmetto
Rot wie das Blut (TV film)
1997 Comedian Harmonists
Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
Hauptmann von Köpenick, Der (TV film)
Sterben ist gesünder
Tatort - Tödlicher Galopp (TV film)
1996 Im Rausch der Liebe (TV film)
Lorenz v zemi lhářů
Polizeiruf 110 - Kurzer Traum (TV film)
Tatort - Der Spezialist (TV film)
Tatort - Parteifreunde (TV film)
Tatort - Schlaflose Nächte (TV film)
Unser Mann: Das Siegel des Todes (TV film)
1995 Dig, Dag und Ritter Runkel
Matulla und Busch (TV film)
Nadja - Heimkehr in die Fremde (TV film)
Spreebogen (TV film)
Zu treuen Händen (TV film)
1994 Mário a kouzelník
Tatort - Der schwarze Engel (TV film)
Wachtmeister Zumbühl
1993 Bouřlivé setkání (TV film)
Brandnacht
Das Traumschiff - Indien/Malediven (TV film)
Die Elefantenbraut (TV film)
Lok, Die
1992 Absurde Mord, Der (TV film)
Demokrati a teroristé
Große Fest, Das (TV film)
Männer vom K3 - Halali für einen Jagdfreund, Die (TV film)
Schtonk!
1991 Bronsteins Kinder
Ende der Unschuld (TV film)
Mein Bruder, der Clown (TV film)
Světlo lásky
1989 Bangkok Story
Brauchbarer Mann, Ein
Vloupání
1988 Melanios letzte Liebe (TV film)
Pestalozziho hora
1987 Král valčíků
Sachsens Glanz und Preußens Gloria: Gräfin Cosel (TV film)
Shao ye de mo nan
1986 Dům u řeky
Nachbar, Der
1985 Besuch bei Van Gogh
Die Gänse von Bützow (TV film)
Grünstein-Variante, Die
Hälfte des Lebens
Irrläufer (TV film)
Kaiser und eine Nacht
Staatsanwalt hat das Wort - Hubertusjagd, Der (TV film)
1984 Lékařky
Wer war Edgar Allan? (TV film)
1983 Jarní symfonie
Mein Vater ist ein Dieb
1982 Bahnwärter Thiel (TV film)
Das Graupenschloß (TV film)
Dlouhá cesta do školy
Sonjas Rapport
1981 Feuerdrachen (TV film)
Gerechten von Kummerow, Die
Mefisto
1980 Heute abend und morgen früh
1979 Hochzeitsreise (TV film)
Schatzsucher
1978 Malíř Jörg Ratgeb
Polizeiruf 110 - Doppeltes Spiel (TV film)
Volpone (TV film)
1977 Auftrag für M & S (TV film)
Ernst Schneller (TV film)
Unterwegs nach Atlantis
Útěk
1976 Beethoven - všední dny jednoho života
Unser stiller Mann (TV film)
1975 Die Bösewichter müssen dran
Polizeiruf 110 - Die Rechnung geht nicht auf (TV film)
1974 Kit a spol.
Loutkář a čert
Nackte Mann auf dem Sportplatz, Der
Orfeus v podsvětí
Ulzana
Wie füttert man einen Esel?
Zuzana a kouzelný prstýnek
1973 Apači
Brüder Lautensack, Die (TV film)
Die Hosen des Ritters Bredow
Die Zwillinge
Tři oříšky pro Popelku
1972 Eolomea
Ukradená bitva
1971 Goya
Männer ohne Bart
1970 Smrtelný omyl
1969 Bílí vlci
Hejtman Florián
1968 Bylo mi devatenáct
Mohr und die Raben von London
Nacht im Grenzwald, Die
Zlato v Black Hills
1967 Frau Venus und ihr Teufel
1966 Fräulein Schmetterling
Frühling braucht Zeit, Der
1965 Besten Jahre, Die
Gegensätzliche Leidenschaften (TV film)
Karla
1963 Negative (TV film)
1962 Teufel im Paradies (TV film)
1956 Blockstelle Wiesengrund (TV film)

TV seriály

2007 Giganten (TV seriál)
2006 Commissario Laurenti (TV seriál)
Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1999 Klemperer - Ein Leben in Deutschland (TV seriál)
1997 Frauen morden leichter (TV seriál)
Sardsch (TV seriál)
1995 Im Zweifel für... (TV seriál)
1994 Alles Glück dieser Erde (TV seriál)
Chobotnice 7 (TV seriál)
1993 Durchreise (TV seriál)
1984 Chobotnice (TV seriál)
1982 Rächer, Retter und Rapiere (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1976 Daniel Druskat (TV seriál)
1970 I ve smrti sami (TV seriál)
1969 Sankt Urban (TV seriál)
1967 Neuland unterm Pflug (TV seriál)

TV pořady

1992 Riverboat (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace