foto

Rolf Hoppe

  • nar. 6.12.1930
    Ellrich, Německá říše
  • zem. 14.11.2018 (87 let)
    Drážďany, Německo

Biografie

Rolf Hoppe sa narodil do rodiny pekára. Už na základnej škole založil ochotnícky divadelný spolok. Neskôr študoval na štátnom konzervatóriu v Erfurte a po skončení tamtiež v miestnej činohre. Jeho kariéru takmer ukončila choroba hlasiviek, no počas liečenia sa zamestnal ako ošetrovateľ zvierat v cirkuse Aeros v Lipsku. Po vyliečení nastúpil do divadla V Halle, potom účinkoval tri roky v Greifswalde, Lipsku a Gere. Od roku 1961 hrá v štátnom divadle v Drážďanoch. Svojej robustnej postave môže ďakovať za to, že bol často obsadzovaný do negatívnych charakterov, hrával často v koprodukčných filmoch a nemeckých westernoch. Na svoje herecké kvality najlepšie upozornil vo filme režiséra Istvána Szabó "Mefisto".

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2017 Spreewaldkrimi – Zwischen Tod und Leben (TV film)
2016 A Dangerous Fortune (TV film)
Die Blumen von gestern
2014 Die letzte Instanz (TV film)
Ohne Dich
2012 Spreewaldkrimi - Eine tödliche Legende (TV film)
Wir wollten aufs Meer
2011 Bittere Kirschen
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Linda geht tanzen (TV film)
2009 Commissario Laurenti - Totentanz (TV film)
Hand in Hand (TV film)
Sviňky
Zamilovaný doktor (TV film)
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Commissario Laurenti - Der Tod wirft lange Schatten (TV film)
Der Besuch der alten Dame (TV film)
2007 Commissario Laurenti - Tod auf der Warteliste (TV film)
2004 Vítr v palmách (TV film)
Wilsberg - Tod einer Hostess (TV film)
Zucker
2003 Tatort - Der schwarze Troll (TV film)
2002 Ve jménu lásky a povinnosti (TV film)
2001 Chobotnice X (TV film)
Das Rätsel des blutroten Rubins (TV film)
Případy profesora Capellariho: Mileniny knihy (TV film)
2000 Am Ende siegt die Liebe (TV film)
Das Traumschiff - Neuseeland (TV film)
Modelky (TV film)
1999 Bunkr (TV film)
Letzter Atem (TV film)
Útesy lásky (TV film)
Šťastný Honza
1998 Cukr pro bestii (TV film)
Der Handymörder (TV film)
Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (TV film)
O jeden hřích navíc (TV film)
Ohnivý běžec (TV film)
Palmetto
Rot wie das Blut (TV film)
1997 Comedian Harmonists
Der Hauptmann von Köpenick (TV film)
Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
Sterben ist gesünder
Tatort - Tödlicher Galopp (TV film)
1996 Im Rausch der Liebe (TV film)
Lorenz v zemi lhářů
Polizeiruf 110 - Kurzer Traum (TV film)
Tatort - Der Spezialist (TV film)
Tatort - Parteifreunde (TV film)
Tatort - Schlaflose Nächte (TV film)
Unser Mann: Das Siegel des Todes (TV film)
1995 Dig, Dag und Ritter Runkel
Matulla und Busch (TV film)
Nadja - Heimkehr in die Fremde (TV film)
Spreebogen (TV film)
Zu treuen Händen (TV film)
1994 Mário a kouzelník
Tatort - Der schwarze Engel (TV film)
Wachtmeister Zumbühl
1993 Bouřlivé setkání (TV film)
Brandnacht
Das Traumschiff - Indien/Malediven (TV film)
Die Elefantenbraut (TV film)
Lok, Die
1992 Absurde Mord, Der (TV film)
Demokrati a teroristé
Große Fest, Das (TV film)
Männer vom K3 - Halali für einen Jagdfreund, Die (TV film)
Schtonk!
1991 Bronsteins Kinder
Ende der Unschuld (TV film)
Mein Bruder, der Clown (TV film)
Světlo lásky
1989 Bangkok Story
Brauchbarer Mann, Ein
Vloupání
1988 Melanios letzte Liebe (TV film)
Pestalozziho hora
1987 Hraběnka Coselová (TV film)
Král valčíků
Liane
Shao ye de mo nan
1986 Dům u řeky
Nachbar, Der
1985 Besuch bei Van Gogh
Die Grünstein-Variante
Die Gänse von Bützow (TV film)
Hälfte des Lebens
Irrläufer (TV film)
Kaiser und eine Nacht
Staatsanwalt hat das Wort - Hubertusjagd, Der (TV film)
1984 Lékařky
Wer war Edgar Allan? (TV film)
1983 Der Staatsanwalt hat das Wort - Nur ein Schluck (TV film)
Jarní symfonie
Mein Vater ist ein Dieb
1982 Bahnwärter Thiel (TV film)
Das Graupenschloß (TV film)
Dlouhá cesta do školy
Sonjas Rapport
1981 Feuerdrachen (TV film)
Mefisto
Spravedliví z Kummerowa
1980 Der Kater läßt das Mausen nicht
Heute abend und morgen früh
Komödianten-Emil (TV film)
1979 Hochzeitsreise (TV film)
Schatzsucher
1978 Das unsichtbare Visier - King-Kong-Grippe 1 (TV film)
Das unsichtbare Visier - King-Kong-Grippe 2 (TV film)
Fragen an einen alten Mann (TV film)
Malíř Jörg Ratgeb
Polizeiruf 110 - Doppeltes Spiel (TV film)
Volpone (TV film)
1977 Auftrag für M & S (TV film)
Ernst Schneller (TV film)
Happy End (divadelní záznam)
Unterwegs nach Atlantis
Útěk
1976 Beethoven - všední dny jednoho života
Die Entführung (TV film)
Sein letzter Fall (TV film)
Unser stiller Mann (TV film)
1975 Die Bösewichter müssen dran
Polizeiruf 110 - Die Rechnung geht nicht auf (TV film)
1974 Kit a spol.
Loutkář a čert
Nackte Mann auf dem Sportplatz, Der
Orfeus v podsvětí
Ulzana
Wie füttert man einen Esel?
Zuzana a kouzelný prstýnek
1973 Apači
Brüder Lautensack, Die (TV film)
Die Hosen des Ritters Bredow
Die Zwillinge
Tři oříšky pro Popelku
1972 Eolomea
Ukradená bitva
1971 Goya
Männer ohne Bart
1970 Die Nächte des Zorns (TV film)
Smrtelný omyl
1969 Bílí vlci
1968 Bylo mi devatenáct
Hejtman Florián
Mohr und die Raben von London
Nacht im Grenzwald, Die
Zlato v Black Hills
1967 Frau Venus und ihr Teufel
1966 Der Meisterdieb
Fräulein Schmetterling
Lebende Ware
Steinzeitlegende
1965 Besten Jahre, Die
Dr. Schlüter - Der Pakt (TV film)
Frühling braucht Zeit, Der
Gegensätzliche Leidenschaften (TV film)
Karla
1964 Zucker im Tee (TV film)
1963 Negative (TV film)
1962 Der graue Chevrolet (divadelní záznam)
Teufel im Paradies (TV film)
1956 Blockstelle Wiesengrund (TV film)

TV seriály

2007 Giganten (TV seriál)
2006 Commissario Laurenti (TV seriál)
Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
Spreewaldkrimi (TV seriál)
2004 Donna Leonová (TV seriál)
Velká voda (E08)
2002 Big Ben (TV seriál)
Vrah milenců (S08E01)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1999 Klemperer - Ein Leben in Deutschland (TV seriál)
1998 Die Verbrechen des Professor Capellari (TV seriál)
1997 Frauen morden leichter (TV seriál)
Sardsch (TV seriál)
1995 Im Zweifel für... (TV seriál)
Wilsberg (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Únos (S02E11)
1994 Alles Glück dieser Erde (TV seriál)
Chobotnice 7 (TV seriál)
1993 Durchreise (TV seriál)
Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
1984 Chobotnice (TV seriál)
1982 Rächer, Retter und Rapiere (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1976 Daniel Druskat (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 I ve smrti sami (TV seriál)
1969 Sankt Urban (TV seriál)
1968 Ich - Axel Cäsar Springer (TV seriál)
1967 Neuland unterm Pflug (TV seriál)

Host

TV pořady

1992 Riverboat (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace