foto

Debra Monk

  • nar. 27.2.1949 (68 let)
    Middletown, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Debra Monk je americká herečka, zpěvačka a scénáristka.

Monk se narodila v Middletownu v Ohiu. Na střední škole Wheaton High School v Silver Spring v Marylandu byla zvolena "nejoblíbenější spolužačkou". Absolvovala Frostburg State University v roce 1973. V roce 1975 získala titul Master of Fine Arts na Southern Methodist University v Dallasu.

Jednu dobu pracovala jako číšnice i zpěvačka rockabilly a během této doby spolupracovala na muzikálu Pump Boys and Dinettes, napsaného dle jejích vlastních zážitků. První uvedení tohoto muzikálu proběhlo na off-Broadwayi a skončilo nominací na Tony Award za nejlepší muzikál pro rok 1982.

V roce 1993 vyhrála cenu Tony Award pro nejlepší herečku v dramatu REDWOOD CURTAIN /1995/. Také obdržela dvě nominace na tutéž cenu. První v roce 1994 v kategorii pro nejlepší herečku za revival režiséra Williama Ingeho PICNIC a v roce 1997 za roli v muzikálu STEEL PIER.

V mystery thrilleru s Al Pacinem THE DEVIL'S ADVOCATE /1997/ ztvárnila roli Pam Garetty zatímco v komediálním dramatu SAVAGES /2007/ hrála postavu Nancy Lachman. V roce 1999 ale už vyhrává svou první cenu Emmy Award pro vynikající herecký výkon v guest roli za seriál NYPD BLUE /1993-2005/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2015 Demolice
2014 Co by kdyby
2013 Ass Backwards
2012 Slečna nebezpečná
2011 Hodně štěstí, Charlie: Film o velké cestě (TV film)
2009 Láska a jiné kratochvíle
2008 Velký Buck Howard
2007 Divoši
2005 Producenti
Temné vody
2004 Palindromy
2003 Briar Patch
Eloise a Vánoce (TV film)
Eloise v hotelu Plaza (TV film)
Milwaukee, Minnesota
Music man (TV film)
2000 Tanec s vášní
1999 KnitWits Revisited (TV film)
1998 Skandál Bulworth
1997 Ďáblův advokát
Ellen Foster (TV film)
KnitWits
Svatba naruby
1996 Klub odložených žen
Postel plná růží
Smrtící léčba
Vzala jsem si mrtvého muže
Zkouška ohněm
1995 Bezstarostná
Jeffrey
Madisonské mosty
Redwood Curtain (TV film)
1994 Otázky a odpovědi
1993 Beze strachu
Poslíček
1992 Předehra k polibku
Příběhy ze života: Zbytečná smrt: Příběh Becky Bellové (TV film)

TV seriály

2017 Mr. Mercedes (TV seriál)
Jibber-Jibber Chicken Dinner (S01E10)
Ice Cream, You Scream, We All Scream (S01E09)
Sneaky Pete (TV seriál)
Safe (S01E02)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Hell on the High Water (S03E12)
2016 The Characters (TV seriál)
Mozart in the Jungle (TV seriál)
Symphony of Red Tape (S03E06)
My Heart Opens to Your Voice (S03E03)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Výkřik do tmy (S01E02)
Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (S01E01)
The Jack and Triumph Show (TV seriál)
Mozart in the Jungle (TV seriál)
Home (S02E10)
Amusia (S02E09)
Leave Everything Behind (S02E08)
další epizody (7)
2014 Mozart in the Jungle (TV seriál)
Opening Night (S01E10)
Now, Fortissimo! (S01E09)
Mozart with the Bacon (S01E08)
další epizody (7)
Girls (TV seriál)
Pravda nebo úkol (S03E02)
Pouze ženy (S03E01)
2009 Glee (TV seriál)
Acafellas (S01E03)
Ve službách FBI (TV seriál)
2007 Bejbybum (TV seriál)
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Děti a Art (S03E08)
2005 Closer (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
2001 Kristin (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
1998 LateLine (TV seriál)
Trinity (TV seriál)
1997 Dellaventura (TV seriál)
1995 Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1992 Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

TV pořady

1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace