foto

Dominika Morávková-Zeleníková

  • nar. 4.7.1990 (29 let)
    Bánovce nad Bebravou, Československo

Biografie

Dominika sa narodila 4. júla 1990 v Bánovciach nad Bebravou. Má staršieho brata, ktorý nežije na Slovensku. Jej otec bol kaskadér, no venoval sa aj herectvu v ochotníckom divadle. Gény k umeleckej tvorbe pochádzajú však už od jej starého otca, ktorý hral na klarinete, husiach i na saxofóne. Bol taktiež učiteľom. Otcova náklonnosť k herectvu i keď iba v amatérskej forme nasmerovala Dominiku k dramatickému krúžku v ranom veku.

Neskôr študovala na súkromnom konzervatóriu v Nitre, kde mala možnosť zoznamovať sa aj s javiskom v Divadle Andreja Bagara. Následne vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave. Jej kariéra sa naštartovala vystupovaním v ochotníckom divadle v Partizánskom. Vďaka svojmu vzdelaniu a talentu dostala angažmán v divadle Astorka Korzo '90 v Bratislave. Fascinovalo ju vžitie sa do charakterových vlastností každej postavy, ktorú mala stvárniť, čo zdobí každého správneho herca či herečku. Jej všestrannosť sa prejavuje aj hudobným a speváckym nadaním, čo dokazuje jej členstvom v hudobnom zoskupení s názvom S hudbou vesmírnou. Tu uplatňuje aj svoju lásku k hre na saxofóne. Hudobnú branžu, respektíve svoju pozíciu speváčky, neberie vyslovene vážne, priam naopak, táto pracovná úloha je pre ňu zábavou.

Pripomienka jej mena pre masového diváka prišla prostredníctvom televíznej šou Zem spieva, ktorú s kolegami spolumoderovala. Od roku 2010 je vegetariánkou. Vyznáva zdravý životný štýl vo forme cvičenia a prírodných produktov. Jej relaxom sú dlhé prechádzky. V roku 2016 sa jej narodila dcéra Amálka.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Za oponou života
2017 Špína
2016 Pirko
2015 Johančino tajemství (TV film)
YOLO (studentský film)
2014 Martini Shot (studentský film)
2013 Kandidát
2012 Andělé

TV seriály

2019 Autoškola (TV seriál)
Tunel (E01)
2014 Divocí koně (TV seriál)
Dr. Ema (TV seriál)
Spriaznená duša (E06)
Ochránci (TV seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
Privát (E01)
2011 Fara (TV seriál)
Aféry (TV seriál)
Dvojitá tvár (S02E16)
Callgirl (S02E15)
Pornoherci (S02E14)
další epizody (16)

Dokumentární

2015 Piaty vesmír naľavo

Hudební videoklipy

2018 S Hudbou Vesmírnou - Velký Štýl (hudební videoklip)
2017 S Hudbou Vesmírnou - Ešte ďalej ako sa dá (hudební videoklip)
S Hudbou Vesmírnou - Najviac čo sme zažili (hudební videoklip)
2016 Rytmus feat. Mons Berry - Pierko (hudební videoklip)
S Hudbou Vesmírnou - Nový Svet (hudební videoklip)
S Hudbou Vesmírnou - Ozaj ty vieš??? (hudební videoklip)
2015 S Hudbou Vesmírnou - Hoovering Song (hudební videoklip)
S Hudbou Vesmírnou: Je nám teplo! (hudební videoklip)
S hudbou vesmírnou - Šírime mladosť (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2017 Idiot (divadelní záznam)
2016 Tolstoj a peniaze (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Ahoj, republiko! (TV pořad) - mod.
Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)
OTO 18. ročník (TV pořad)
2017 Zem spieva (TV pořad) - mod.

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)