foto

Mathew Horne

  • nar. 6.9.1978 (42 let)
    Nottingham, Anglie, Velká Británie

Biografie

Mathew Frazer Horne se narodil ve vesnici Burton Joyce blízko Nottinghamu Brianu Hornovi a Glenis Reynoldsové. Studoval umění na Southwell Minster School a dále drama na univerzitě v Manchesteru, kde poznal Bruce Mackinnona, s nímž sdílel stejný smysl pro humor. Od třetího ročníku spolu začali psát scénky a svoji kariéru oba nastartovali na festivalu v Edinburghu v roce 2000.

Poté již přišla nabídka na roli Bena Birketta v úspěšném televizním seriálu TEACHERS, kde odehrál devět epizod. Nelehký úděl potulného blázna si vyzkoušel i v seriálu BBC ROBIN HOOD, kde pomohl sherwoodskému zbojníkovi svým komediantským umem v boji proti šerifovi. Asi zatím největší proměněnou šancí mu byla role Gavina v seriálu Gavin & Stacey, kde si zahrál s Joannou Page. Zatímco Joanna roli Stacey chtěla, protože se s ní ztotožňovala, pro Mathewa byl jeho Gavin úplný protipól. Velkým vzorem mu je herec Steve Coogan.

Tento 170 cm vysoký herec se pro typicky britské komediální seriály přímo narodil. Nejlépe mu sedí role komiků a klaunů, Stan Laurel se v něm přímo odráží, i když hraje třeba "jen" úředníčka v detektivce TAJEMSTVÍ CHIMNEYS. V pracovním zápalu na sebe až zapomíná, v roce 2009 zkolaboval přímo na jevišti, ale zůstal na něm hrát až do doby, kdy si pro něj přijela sanitka. Z nemocnice pak vzkázal, že třiměsíční záběr na plné obrátky si vyžádal své. Pokud bude práci prokládat odpočinkem, určitě se od něj můžeme dočkat dalších osobitých výkonů.

Vendula "VenDulin85" N.

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Sandman
2015 The Bad Education Movie
2014 Breaking the Bank
2011 Darebák David: Film
2010 Neobyčejný život Boy George (TV film)
2009 Planeta 51
Zabijáci lesbických upírek
2006 Losing It (TV film)
Stingray
2005 Our Hidden Lives (TV film)
2004 Jarmark marnosti

TV seriály

2019 Dad's Army: The Lost Episodes (TV seriál)
Under Fire (E03)
A Stripe for Frazer (E02)
The Loneliness of the Long Distance Walker (E01)
Vraždy podle Agathy (TV seriál)
And the Pig That Turned (S03E04)
The Deadly Dance (S03E02)
Agatha Raisin & The Haunted House (S03E01)
další epizody (5)
2017 Porters (TV seriál)
2016 Vraždy podle Agathy (TV seriál)
Murderous Marriage (S01E09)
Witch of Wyckhadden (S01E08)
The Day the Floods Came (S01E07)
další epizody (8)
2015 Drunk History (TV seriál)
2014 Vraždy podle Agathy (TV seriál)
The Quiche of Death (S01E01)
Mizerná výchova (TV seriál)
The Prom (S03E06)
The Exam (S03E05)
Fundraising (S03E04)
další epizody (6)
2013 Mizerná výchova (TV seriál)
Christmas (S02E07)
Fundraiser (S02E06)
Drugs (S02E05)
další epizody (7)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Generálka (S02E01)
Smrt v ráji (TV seriál)
A Stormy Occurrence (S02E07)
2012 Mizerná výchova (TV seriál)
Politics (S01E06)
Football Match (S01E05)
School Trip (S01E04)
další epizody (6)
Sindibád (TV seriál)
2010 Chekhov Comedy Shorts (TV seriál)
Slečna Marplová (TV seriál)
Tajemství Chimneys (S05E02)
2009 Horne & Corden (TV seriál)
Gavin & Stacey (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2008 Fairy Tales (TV seriál)
Gavin & Stacey (TV seriál)
Christmas Special (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
2007 Gavin & Stacey (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Romanovo impérium (TV seriál)
2006 Robin Hood (TV seriál)
2005 Blessed (TV seriál)
2004 Carrie & Barry (TV seriál)
Doktor Martin (TV seriál)
Voda za všechny peníze (S01E03)
Nathan Barley (TV seriál)
Show Catherine Tateové (TV seriál)
Smoking Room, The (TV seriál)
Teachers (TV seriál)
Episode 9 (S04E09)
Episode 8 (S04E08)
Episode 7 (S04E07)
další epizody (9)
2002 20 Things to Do Before You're 30 (TV seriál)
2001 Noble and Silver: Get Off Me! (TV seriál)

Dokumentární

2011 Catherine Tate: Laughing at the Noughties (TV film)
Dynamo: Neuvěřitelný kouzelník (TV seriál)
2010 'Horne & Corden' Uncovered
2009 Family Guy: The Story So Far... (TV film) - vyp.

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Horne & Corden (TV seriál)

Host

TV pořady

2012 The Big Fat Quiz of the 00s (TV pořad)
2009 The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2007 The Kylie Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky