foto

Andrew W. Marlowe

Biografie

Vystudoval anglickou literaturu na Columbia University a poté získal na University of Southern California titul v oboru scénáristika. V roce 1992 přijal cenu Nicholl Fellowship award za scénář k filmu The Lehigh Pirates. Je autorem scénářů k filmům Air Force One, Konec světa a Hollow Man.
Napsal také několik neprodukovaných scénářů Hammer Down, Alien Prison a Western, který byl určen pro Harrisona Forda a Johna Wooa. Nyní pracuje na dvou filmových scénářích, Manhunt a filmové adaptaci komiksové postavy Nick Fury.

V současné době je známý především jako tvůrce, výkonný producent a scénárista seriálu Castle na zabití (Castle), vysílanýém od roku 2009 na americké stanici ABC. Spekuluje se o možnosti, že je právě on tajným autorem detektivních románů (Heat wave, naked heat, deadly heat, frozen heat atd...), které vyšly právě k seriálu Castle a jímž byl přidělen jako fiktivní autor Richard Castle (hlavní postava seriálu).

Andrew žije v L.A. se svou manželkou a kolegyní, scénáristkou Terri Edda Miller a jejími dvěma dětmi z předchozího manželství. Teri s ním napsala několik scénářů a on sám o ní říká že je jeho "partner in crime" (partner ve zločinech).

Zuzana "macuzuz" Macurová

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Nick Fury
2019 Hammer Down
2000 Muž bez stínu
1999 Konec světa
1997 Air Force One

TV seriály

2018 Take Two (TV seriál)
Take Two (E01)
2016 Castle na zabití (TV seriál)
Křížová palba (S08E22)
Peklo na střeše (S08E21)
Mnoho povyku pro vraždu (S08E20)
další epizody (14)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Pan a paní Castlovi (S08E08)
Svůdce (S08E07)
Životní vzor (S08E06)
další epizody (21)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlý Santa (S07E10)
Poslední akční hrdina (S07E09)
Spínač (S07E08)
další epizody (23)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Hodný, zlý a nemluvně (S06E10)
Podoba není náhodná (S06E09)
Vražda je věčná (S06E08)
další epizody (25)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Mrtvý Santa (S05E09)
Po pracovní době (S05E08)
Poslední píseň (S05E07)
další epizody (22)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
V poutech (S04E10)
Sniper (S04E09)
Hotel plný vzpomínek (S04E08)
další epizody (24)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Poslední láhev (S03E10)
Blízká setkání vražedného druhu (S03E09)
Vrah na videu (S03E08)
další epizody (23)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Poklad mrtvého muže (S02E10)
Miluj mě k smrti (S02E09)
další epizody (21)
1994 Zmije (TV seriál)

Herecká filmografie

Tvůrcovská filmografie

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace