foto

Nikolaj Kozak

  • nar. 26.12.1966 (53 let)
    Novoyavorovsk, Lvovskaya oblast, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie

Nikolaj Michajlovič Kozak se narodil 26. 12. 1966 ve městě Aleksandrija (dnešní Ukrajina). Po ukončení střední školy studoval divadlo ve Lvově. V té době už také hrál v Akademickém ukrajinském divadle Marie Zankovecké. Poté se stěhuje do Kazaně, hlavního města ruské republiky Tatarstán. Tam pokračuje ve studiích i v divadelním účinkování. V roce 1991 studia úspěšně ukončil a stal se členem kazaňského Divadla V. I. Kačalova.

Zde hrál více než 15 let, obsadil kolem 70 rolí a získal titul zasloužilého umělce republiky Tatarstán. Později také hrál ve městech Togliatti a Krasnojarsk. Stále se blížil k Moskvě, do které přijel poprvé v roce 2006 na pozvání Divadla ruské armády. Zde hraje zejména klasické role v dílech Lva a Alexeje Tolstých, Alexandra Ostrovského a dalších. Kozak tvrdí, že právě toto divadlo mu nejvíce přirostlo k srdci a jeho kolegové se stali jeho opravdovými přáteli.

Ve filmu začal Kozak hrát až v téměř 40 letech. Debutoval v roce 2003 v seriálu NĚOTLOŽKA, a také v epizodách seriálů ADJUTANTY LJUBVI, KLUB, ATLANTIDA a dalších. Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 2009, ve válečném dramatu DNEPROVSKIJ RUBEŽ. Většího filmového úspěchu dosáhl Kozak v roce 2011, kdy si zahrál v thrilleru KAMEŇ a nezapomenutelnou roli kapitána v dramatu SIBIR, MONAMUR. Za tuto roli byl oceněn na několika festivalech, v Monaku ho nazvali nejlepším představitelem mužské role.

V současné době Kozak účinkuje v populárních seriálech JALTA-45, LEGAVYJ, KARPOV a mnohých dalších. Díky atraktivnímu vzhledu a vrozenému charismatu je v každé své roli zapamatovatelný a snadno si získává fanoušky. V poslední době je velmi obsazován. V historickém seriálu JEKATERINA ztvárnil roli grofa Šubalova, v psychologickém dramatu KOVČEG MARKA hraje jednu z hlavních rolí a poslední role je v komedii KRYŠA MIRA, ve které účinkují i další ruské hvězdy.

V kazaňském divadle se Kozak seznámil s herečkou Elenou, která se později stala jeho manželkou. Spolu debutovali v seriálu NĚOTLOŽKA. V Moskvě se jim narodily dvě dcery. Manželé Kozakovi neplní stránky bulváru, velmi si zakládají na rodině a svou kariéru si budují prací, nikoli skandály.

Nina "NinonL" Lišková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Něbo izmerjajetsja miljami
2018 Foto na pamjať
2016 Unesená v Istanbulu
2012 Kameň
2011 Sibir, Monamur
2009 Dněprovskij rubež
Skoro vesna

TV seriály

2020 Dva berega (TV seriál)
Zapovednyj specnaz (TV seriál)
2019 Galka i Gamajun (TV seriál)
Smerš (TV seriál)
Kamera smertnikov (E02)
2018 Děkabristka (TV seriál)
Godunov (TV seriál)
Kop (TV seriál)
Spjaščije 2 (TV seriál)
Vozmezdije (TV seriál)
Čužaja krov (TV seriál)
2017 Ivanovy-Ivanovy (TV seriál)
Krylja Imperii (TV seriál)
Braťja (E10)
Plameň (E09)
Perevorot (E07)
další epizody (4)
Tot kto čitajet mysli (TV seriál)
Vokalno–kriminalnyj ansambl (TV seriál)
Živoj (TV seriál)
2016 Lučik (TV seriál)
Sofija (TV seriál)
2015 Kovčeg Marka (TV seriál)
Kryša mira (TV seriál)
Mama po kontraktu (TV seriál)
2014 Inkvizitor (TV seriál)
Jekatěrina (TV seriál)
Legavyj 2 (TV seriál)
Perevozčik (TV seriál)
Rozygryš (TV seriál)
Staroje ružjo (TV seriál)
Staršaja doč (TV seriál)
Tichaja ochota (TV seriál)
Slepaja jarosť (E05)
Karpov (TV seriál)
Vsego odna noč (S03E10)
Žertva (S03E09)
Krov ich na nich (S03E05)
další epizody (6)
Ment v zakoně (TV seriál)
Vystrel v serdce (S09E02)
2013 Istrebiteli (TV seriál)
Morskije ďjavoly. Smerč. Suďby (TV seriál)
Barer (S01E07)
Karpov (TV seriál)
Menty (S02E30)
Zděs proljotsja krov (S02E23)
Bolšije plany (S02E18)
další epizody (15)
2012 Karpov (TV seriál)
Ťma ili Sveta (S01E32)
Zombi (S01E31)
Zverinaja staja (S01E30)
další epizody (30)
Legavyj (TV seriál)
Poroch i drob (TV seriál)
ČS (Črezvyčajnaja situacija) (TV seriál)
2011 Igra (TV seriál)
Mat (S01E20)
Šach (S01E19)
Moj jedinstvennyj drug (S01E18)
další epizody (6)
Jalta-45 (TV seriál)
Komanda 8 (TV seriál)
Lesnik (TV seriál)
Syn na tri dňa (S01E10)
Kamenskaja (TV seriál)
Prostaja kombinacija (S06E02)
2007 Zakon i porjadok: Prestupnyj umysel (TV seriál)
Lučšaja zaščita (S02E05)
Čas Volkova (TV seriál)
Kitajskij sled (S01E27)
Advokat (TV seriál)
Krovavyj sport (S04E06)
2006 Klub (TV seriál)
Špionskije igry (TV seriál)
Bez prikrytija (E06)
2003 Něotložka (TV seriál)