foto

Sergej Avedikjan

  • nar. 1.12.1955 (63 let)
    Jerevan, Arménie, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Serge Avedikian (1955, Jerevan), herec, scenárista a režisér arménského původu, žije a působí ve Francii. Jeho animovaný snímek Chienne d’histoire získal v Cannes 2010 cenu za nejlepší krátký film. Ztvárnil hlavní role mj. ve filmech R. Guédiguiana, H. Verneuila či M. Jancsóa. Paradžanov je jeho celovečerní hraný debut, v němž zároveň ztvárnil titulní roli.

48. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2015 Anavart trichq
Lui au Printemps, Elle en Hiver (TV film)
Une histoire de fou
2014 Soleils
2013 Paradžanov
2011 Kuře na švestkách
Un mauvais père
2009 Armáda zločinu
Nuvole, Mani
Propletené paralely
2006 Djihad! (TV film)
Když padají hvězdy (TV film)
Voyage en Arménie, Le
2004 Tajní agenti
Viva Algeria
2003 Lac et la rivière, Le
2002 Aram
2000 Paris, mon petit corps est bien las de ce grand monde
Passage interdit (TV film)
1999 Portrait, Le (TV film)
1998 Disparus
1997 Clara et son juge (TV film)
Vive la mariée... et la libération du Kurdistan
1996 Balade en ville (TV film)
Génération vidéo (TV film)
Souvenir
1995 Machinations (TV film)
1994 Feu follet, Le (TV film)
George Sand, une femme libre (TV film)
1992 Cahier volé, Le
Miss Moscou (TV film)
1991 Mayrig
1990 Trésor des îles chiennes, Le
1989 Orchestre rouge, L'
Été de tous les chagrins, L' (TV film)
1987 Côté nuit
1986 Et demain viendra le jour (TV film)
1985 Úsvit
1984 Nebezpečná partie
1983 Haltéroflic
Netrpělivost
1979 Le pull-over rouge
Nous étions un seul homme

TV seriály

2014 Entre vents et marées (TV seriál)
2011 Xanadu (TV seriál)
Episode 3 (E03)
2005 Trois femmes flics (TV seriál)
2004 Léa Parkerová (TV seriál)
Plus belle la vie (TV seriál)
2000 Ženská spravedlnost (TV seriál)
1999 La crim' (TV seriál)
Mélissol (TV seriál)
1997 Louis Page (TV seriál)
1996 Quai n° 1 (TV seriál)
1993 Mayrig (TV seriál)
1991 La grande collection (TV seriál)
1990 Regina auf den Stufen (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)
1986 Růžová knihovna (TV seriál)
1982 Toutes griffes dehors (TV seriál)
1975 Cinéma 16 (TV seriál)

Dokumentární

2010 Vom Reich zur Republik - Der Gewaltfrieden (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace