foto

Ric Reitz

  • nar. 8.9.1955 (62 let)
    Rochester, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kenric "Ric" Lowell Reitz je americký herec, spisovatel, skladatel, režisér a producent. 

Reitz se narodil a vyrůstal v Rochesteru v New Yorku. Byl prostřední z pěti kreativních dětí. Vyrůstal jako hvězdný baseballový hráč na předměstí Henrietta v Rochesteru. Reitz neměl nikdy daleko k umění a hudbě. Již v 11 letech se objevil se svým otcem v muzikálu „Jižní Pacifik“, kde hrál polynéského chlapce Jeroma. V roce 1973 absolvoval studium na střední škole Rush-Henrietta a hrál také v divadle při studiu na státní univerzitě Bowling Green v Ohiu, kde studoval především Radio / TV / Film. Školu absolvoval s vyznamenáním v roce 1977. 

Reitzův první profesionální herecký výkon byl v repertoáru s divadelní společností Arts Center v Rochesteru v New Yorku. Od podzimu roku 1977 až do léta 1979 hrál divadelní představení pro dospělé (The Arts Center Theater Co.), a také dětské divadlo (The Tic Toc Players) v Nazareth College Arts Center v Pittsfordu v New Yorku. Během následujících let Reitz cestoval mezi Rochesterem, New Yorkem a Los Angeles, kde usiloval o svou hereckou kariéru až nakonec v roce 1981 přistál v Atlantě v Georgii v roce 1981 spolu s Noel Bagrowski, která se ještě téhož roku stala jeho ženou.

Jeho pokračování na obrazovce začalo s malou rolí v televizním filmu Uzavřený případ a rozrostlo se až na hlavní role ve filmech: Poslední láska Robina Hooda s Kevinem Klinem, Susan Sarandon a Dakotou Fanning, nebo The Devil's Hand s Colmem Meaneym a Rufusem Sewellem nebo také o film Loft s Karlem Urbanem, Jamesem Marsdenem a Rachaelou Taylor. Reitz byl také opakujícím se charakterem v televizních seriálech jako: Revoluce, V těle boubelky nebo Vetřelci z hlubin. Je prezidentem SAG-AFTRA Atlanta (Americká federace televizních a rozhlasových umělců).

Mimo působení na scéně a obrazovce jako člen společnosti Equity a SAG-AFTRA. Je Reitz také členem DGA, WGA, Recording Academy, BMI a Akademie televizních umění a věd. Je předsedou společnosti Ric Reitz Writes, Inc., která získala ocenění za písemnou a produkční společnost, a prezident / ředitel společnosti Sir Fir Books & Music, oceněná dětská hudební a vydavatelská společnost. Konkrétně byl Reitz tvůrcem a autorem dvou dětských titulů: Cesta Sira Douglase Fira a Druhé vánoční štěstí: Symfonická hra. Reitz je také partnerem společnosti Georgia Entertainment Credits, bývalý prezident a člen představenstva v Georgia Production Partnership a bývalý poradní komisař v Georgia Film Advisory.

Reitz se oženil s Noel Janet Bagrowski v Rochesteru v New Yorku dne 24. dubna 1981. Mají dvě děti: Shelby Lynn Reitz (Eanes), narozená 10. dubna 1985, a Corey Bradford Reitz, narozený 20. března 1989.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2018 Come Sunday
Finding Steve McQueen
The Last Full Measure
2017 County Line
Hra o všechno
2016 Almost Christmas
Ulička slávy
Zakladatel
2014 Loft
The Devil's Hand
2013 Bezpečný přístav
Frajeři ve Vegas
Poslední láska Robina Hooda
Solace
Vánoce v Conway (TV film)
Zlomené město
2012 Kočka
Kóma (TV film)
Let
Raising Izzie (TV film)
Tři moulové
Černá mlha
2010 Vrahouni
2009 Jonesovi
Moje super psycho úžasné šestnáctiny (TV film)
The People v. Leo Frank
2008 Front of the Class (TV film)
Nové sčítání hlasů (TV film)
2007 Daddy's Little Girls
Údajná vražda (TV film)
2006 ATL
Hollis & Rae (TV film)
2005 Deník šílené manželky
2004 Bez mobilu ani ránu (TV film)
Mr. 3000
2002 Jů, vona je chlap
2000 28 dní
Unshackled
Vzpomínka na Titány
1999 Pomíjivá sláva (TV film)
1998 Nástrahy lásky
1997 Vítejte v Rosewood
1996 V očistci (TV film)
1995 Navždy spolu
1994 Passion for Justice: The Hazel Brannon Smith Story, A (TV film)
Život naruby
1993 Němá oběť (TV film)
Pro lásku a slávu (TV film)
1992 Grass Roots (TV film)
Nápoj lásky č. 9
1991 Carolina Skeletons (TV film)
Separate But Equal (TV film)
Ten kluk je postrach 2
1990 Fotograf smrti (TV film)
Vyznamenání (TV film)
Web of Deceit (TV film)
When Will I Be Loved? (TV film)
1989 Teplo rodinného kruhu (TV film)
1988 Můj otec, můj syn (TV film)
Uzavřený případ (TV film)

TV seriály

2016 Quantum Break (TV seriál)
Zvrat: Washingtonovi špioni (TV seriál)
Požehnání (S03E03)
Bezcitní vrahové (S03E02)
Loučení (S03E01)
2013 Devious Maids (TV seriál)
2012 Revoluce (TV seriál)
Pevné pouto (S01E08)
Vlak do Philadelphie (S01E05)
2010 Past Life (TV seriál)
Upíří deníky (TV seriál)
Children of the Damned (S01E13)
2009 My Parents, My Sister & Me (TV seriál)
V těle boubelky (TV seriál)
2007 October Road (TV seriál)
2005 Menciův svět (TV seriál)
Vetřelci z hlubin (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
Hurricane (S01E05)
Discovery (S01E04)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Savannah (TV seriál)
1991 Horký vítr z jihu (TV seriál)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
Superboy (TV seriál)
1987 Nevyjasněné záhady (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace