foto

Rob Stewart

  • nar. 23.7.1961 (57 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 23. července 1961 v městečku Bramalea, v kanadské provincii Ontario. Jeho otec pracoval jako úvěrový manažer, matka byla ředitelkou realitní kanceláře. Roberta Thomase Stewarta, jak zní celé jeho jméno, odmalička lákal sport. A co by to byl za Kanaďana, kdyby to nebyl právě hokej. Snil o kariéře profesionálního hokejisty (jeho vzorem byl Wayne Gretzky). Hokej hrával aktivně až do svých 17 let, kdy jeho sen o sportovní kariéře ukončilo bolestivé poranění ledviny od špičky hokejové hole.

Poté studoval angličtinu a latinu na universitě ve Waterloo a v devatenácti letech odešel z domova. Zkoušel se uchytit v různých zaměstnáních, pracoval mj. v zábavním parku, ve stavební firmě (díky své „šikovnosti“ však pouze jeden den), snažil se vydělat si na živobytí muzikou či psaním. „Vždycky jsem chtěl ohromovat lidi, ale jen jsem u toho nechtěl pracovat,“ řekl kdysi. Až do svých 29 let se protloukal bohémským životem, dá se říci pouze s kytarou v ruce. Štěstí se na něj usmálo pouze jednou, v roce 1986, kdy se spojil se svým bratrancem a napsali scénář k nízkorozpočtovému filmu inspirovanému básní Johna Keatse, který vedl až ke spolupráci s televizní stanicí CHCH v Hamiltonu a ke společnému hraní, produkování a režii televizního filmu nazvaného MARK OF THE BEAST. "Byl to nejhorší film, který kdy kdo stvořil, ale bylo to laciné," směje se později Rob. "Ale CHCH nám dali zakázku na další dva levné tituly WHERE THERE'S A WILL a COME SPY WITH ME." Nějaký čas se objevoval coby host v kanadských seriálech jako ALFRED HITCHCOCK UVÁDÍ a HOT SHOTS, také v mini-sérii MOUNT ROYAL, pak se od něj ale štěstí odvrátilo a nastalo období bídy. Dva měsíce dokonce přespával na lavičce poblíž jistého kostela v Torontu. Tehdy už byl rok a půl bez práce, bance dlužil 6000 dolarů a dostal navíc těžký zápal plic.

Život mu změnil až seriál VRAŽEDNÉ POBŘEŽÍ (SWEATING BULLETS/TROPICAL HEAT). Producenti tehdy hledali pro hlavní roli nějakého postaršího plážového povaleče, typu Nicka Nolteho. Rob na konkurs přišel s dlouhými vlasy (na holiče neměl), uválený a s těžkou kocovinou. Tvůrcům se však kupodivu zalíbil a dokonce ho později žádali, aby si své vlasy nenechával ostříhat. Vražedné pobřeží mělo nakonec 66 dílů a z „kanadského bezdomovce“ udělalo najednou známého herce a idol mnoha žen a dívek, potažmo i vzor leckterých kluků. Stejně jako jeho rodiče, i Rob mohl být spokojený („Kde jinde může být člověk totální smolař a brát za to peníze?“). Díky seriálu mohl Rob splatit konečně všechny své dluhy nejen věřitelům, ale i rodině, bohužel však také přišel o svou dlouholetou přítelkyní. Nemusel však smutnit dlouho, neboť se během natáčení první série v Mexiku seznámil se svou budoucí ženou Celianou, mexickou kameramankou, která mu nakonec v roce 1996 porodila syna.

Od VRAŽEDNÉHO POBŘEŽÍ hrál Rob v různých nezávislých filmech. Vystupoval často i nadále v rolích detektivů, ať už to byly kriminálky PĚŠEC (THE PAWN), PADĚLEK (KOUNTERFEIT), MÍT ZA KOHO ZEMŘÍT (SOMEONE TO DIE FOR) nebo SLADKÉ LŽI (SWEET DECEPTIONS). Často ztvárňuje typy romantických sympaťáků. Takový byl jeho kníže Nicholas Rostov v „harlekýnovském“ příběhu NEDOZPÍVANÁ UKOLÉBAVKA (BROKEN LULLABY), ovdovělý otec v romantickém filmu VÁNOČNÍ PŘÁNÍ (CHRISTMAS LIST) nebo sentimentální sportovní hlasatel v komedii SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTI (TWO OF HEARTS). Zajímavou roli učitele biologie, umírajícího na rakovinu, avšak ztroskotajícího po pádu letadla v amazonské džungli, ztvárnil v seriálu AMAZONKA (AMAZON), dle předlohy Petera Benchleye, autora slavných ČELISTÍ.

Po roce 2000 se na čas zdálo, že se z filmového a televizního byznysu poněkud vzdálil. Odstěhoval se s rodinou do Puerto Vallarty, místa natáčení první série „Vražedného pobřeží“. Jak sám tehdy řekl, „je těžké mít agenta v Torontu a bydlet zde“. Nicméně často ho můžeme vidět v drobných roličkách v různých televizních seriálech (JAKE 2.0, NASH BRIDGES). Nedávno dokončil natáčení vánočního příběhu HOME BY CHRISTMAS, kde hraje po boku Lindy Hamiltonové (Terminátor).

Rob Stewart má jednoho mladšího bratra a dvě starší sestry. Mezi jeho koníčky patří především psaní a také hudba – hraje na klavír a na kytaru, rovněž rád zpívá.

Odpadlik

Herecká filmografie

Filmy

2018 Falls Around Her
2016 Deadly Daughters (TV film)
2015 Lead with Your Heart (TV film)
Obsessed on Campus
2014 Guilty at 17 (TV film)
2013 Molly Maxwellová
2012 Tajemství mé matky (TV film)
2011 John A.: Birth of a Country (TV film)
Magnetické tornádo (TV film)
2009 Detektivní dovolená (TV film)
The Good Witch's Garden (TV film)
2008 Strom v srdci (TV film)
2007 Démoni minulosti (TV film)
2006 Home by Christmas (TV film)
2005 Cesta ke zlu
2001 Criss Cross
1999 CTS: Toronto (TV film)
Srdeční záležitosti (TV film)
1998 Pawn, The
Sladké lži (TV film)
1997 Americká trojka
Motel Blue
Operace Delta Force
Vánoční přání (TV film)
1996 Padělek
1995 Zemřít pro někoho
1994 Harlequin 4 - Nedozpívaná ukolébavka (TV film)

TV seriály

2018 In Contempt (TV seriál)
Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Princezna bojovnice (S04E01)
2017 Incorporated (TV seriál)
Sweating the Assets (E06)
Právem odsouzeni (TV seriál)
Minulost, prolog a co bude dál (E13)
Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Do boje! (S03E10)
Vlk, kterého krmíš (S03E07)
Necropolis (S03E06)
další epizody (4)
2016 Slasher (TV seriál)
Soon Your Own Eyes Will See (S01E08)
In the Pride of His Face (S01E07)
Ill-Gotten Gains (S01E05)
další epizody (6)
Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Jak zabít přátele a ovlivnit lidi (S02E10)
Miluju Lucy (S02E06)
Tajemná mlha (S02E05)
další epizody (6)
2015 Dark Matter (TV seriál)
Episode Two (S01E02)
Episode One (S01E01)
Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Úniková rychlost (S01E10)
Nepřítel Khlyen (S01E09)
Jedna krev (S01E06)
další epizody (6)
Království (TV seriál)
Pokoušení osudu (S02E17)
Jak chutná pomsta (S02E16)
Kravaťáci (TV seriál)
Uninvited Guests (S05E09)
2014 Defiance: The Lost Ones (TV seriál)
Working the Engels (TV seriál)
Kravaťáci (TV seriál)
Na dluh (S04E04)
Infarkt (S03E14)
2013 Defiance (TV seriál)
Brothers in Arms (S01E06)
Kravaťáci (TV seriál)
Zlá víra (S03E09)
Stín pochybnosti (S03E05)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Burn It Down (S01E06)
Home (S01E05)
Other Side of the Door (S01E04)
další epizody (4)
Kráska a zvíře (TV seriál)
2011 Agent bez minulosti (TV seriál)
Training Camp (S01E05)
Flashpoint (TV seriál)
Run, Jamie, Run (S04E03)
2010 Nikita (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2009 Majority Rules! (TV seriál)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
2004 5 dnů do půlnoci (TV seriál)
Collector, The (TV seriál)
Show Me Yours (TV seriál)
2003 Jake 2.0 (TV seriál)
Pohřešovaní (TV seriál)
1999 Amazonka (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
1993 Vražedné pobřeží (TV seriál)
Smut and Nothin' But (S03E36)
Forbidden Fruit (S03E35)
Man with the Midas Touch (S03E34)
další epizody (26)
1992 Vražedné pobřeží (TV seriál)
Jack of Diamonds (S03E10)
Ocean Park (S03E09)
Don't Say Nothin' Bad About My Baby (S03E08)
další epizody (20)
1991 Vražedné pobřeží (TV seriál)
Tara, Tara, Tara (S02E11)
She (S02E10)
Sex, Lies and Lullabies (S02E09)
další epizody (20)
1988 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Seance (S04E03)

Dokumentární

2012 Slaughter Nick for President

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1986 Mark of the Beast

TV seriály

1991 Vražedné pobřeží (TV seriál)

Dokumentární

2012 Slaughter Nick for President

Scenáristická filmografie

Filmy

1986 Mark of the Beast

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace