Reklama

Reklama

Boris Malagurski

Boris Malagurski

nar. 11.08.1988 (35 let)
Subotica, Srbsko, Jugoslávie

Biografie

Rodák ze severosrbské Subotice Boris Malagurski, režisér, producent, scénárista a aktivista se narodil v roce 1988 ještě v socialistické Jugoslávii. Po dokončení základní a hudební školy, začal studovat na gymnáziu, kde natočil své první amatérské filmy.

V roce 2005 emigroval do Kanady, kde dokončil střední školu a vystudoval filmovou produkci na University of British Columbia ve Vancouveru. O své cestě do Kanady natočil svůj první dokument THE CANADA PROJECT. Jeho prvním profesionálním dokumentárním filmem byl KOSOVO: CAN YOU IMAGINE? který pojednává o lidských právech kosovských Srbů a celkové situaci v Kosovu.

V roce 2010 natočil jeho zatím nejznámější podle některých kontroverzní dokument o západních vlivech na rozpad Jugoslávie a následné válce THE WEIGHT OF CHAINS. V říjnu 2011 Malagurski tento film promítal na barikádách u kosovsko-srbských hranic jako podporu Srbům v Kosovu což vyvolalo kontroverze. Dále natočil dokument o srbském hlavním městě Bělehradě a vystupuje v srbské televizi Happy TV v provokativním pořadu REVOLUCIJA ve kterém účinkují politici, ekonomičtí analytici, psychologové, zahraniční experti a pokládají si otázku proč je v Srbsku stále tak malý životní standard a co podniknout pro změnu.Nyní Malagurski připravuje pokračování THE WEIGHT OF CHAINS; THE WEIGHT OF CHAINS 2 a na internetu pořádá sbírku.

David "thecentre" Badura

Režisér

Herec

Dokumentární
2014

The Weight of Chains 2

2012

The Presumption of Justice

2010

The Weight of Chains

Krátkometrážní
2010

Labour Day

Kameraman

Dokumentární
2014

The Weight of Chains 2

Reklama

Reklama