foto

Nurgül Yeşilçay

  • nar. 26.3.1976 (43 let)
    Afyon, Turecko

Biografie

Herečka Nurgül Yesilcay se narodila 26.3.1976 ve městě Izmir na břehu Egejského moře v učitelské rodině. Její jméno znamená v překladu ¨Zelený Čaj¨ a je v Turecku oblíbenou herečkou. Číst se naučila už ve čtyřech letech, protože chtěla  dohnat své dvě starší sestry. Vystudovala dramatickou univerzitu v Eskisehiru a už během studia zaujala svými výkony na divadelních prknech v Hamletovi a v Tramvaji do stanice Touha.

Při jedné z návštěv v Istanbulu se náhodně setkala s významným hercem, producentem a režisérem Ugurem Yucelem. Ten jí po čase pozval na konkurz do televizního seriálu. Právě televize jí získala značnou popularitu. Ve filmu debutovala ve svých 22 letech v komedii Everything ´s Gonna Be Great (1997) a hraje zatím jen ve snímcích domácí produkce, přesto její krása a talent si zaslouží být objeveny i za hranicemi Turecka. U nás jsme jí mohli vidět v roce 2007 v německém koprodukčním dramatu Na druhé straně.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2020 Mahalleden Arkadaşlar
2016 İkinci Şans
2015 Köstebekgiller: Perili Orman
2014 Gece
Pek Yakında
2013 Ask Kirmizi
2011 Çınar Ağacı
2009 7 kocali Hürmüz
2008 Vicdan
2007 Adem'in Trenleri
Na druhé straně
2004 Anlat İstanbul
Eğreti Gelin
2003 Asmali konak: Hayat
2002 Mumya Firarda
2001 Sellâle
1999 Herşey Çok Güzel Olacak

TV seriály

2019 Gülperi (TV seriál)
Episode 30 (E30)
Episode 29 (E29)
Episode 28 (E28)
další epizody (14)
2018 Gülperi (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2017 Muhteşem Yüzyıl: Kösem (TV seriál)
Vâlide-i Maktûle (S02E30)
Samur Devri (S02E29)
Hain-i Din-i Devlet (S02E28)
další epizody (23)
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem (TV seriál)
Karanlık, Dipsiz Kuyu! (S02E07)
Ateş ile Barut (S02E06)
Hançer Yarası (S02E05)
další epizody (7)
2014 Cinayet (TV seriál)
Paramparça (TV seriál)
2013 Bebek İşi (TV seriál)
2012 Sultan (TV seriál)
İşler Güçler (TV seriál)
2011 Sensiz Olmaz (TV seriál)
2010 Aşk ve Ceza (TV seriál)
2006 Ezo Gelin (TV seriál)
2005 Belalı Baldız (TV seriál)
2004 Melekler Adası (TV seriál)
2002 Asmalı Konak (TV seriál)
2001 90-60-90 (TV seriál)
1998 İkinci Bahar (TV seriál)
1995 Reyting Hamdi (TV seriál)

Host

TV pořady

1996 Beyaz Show (TV pořad)