foto

Peta Sergeant

  • nar. 7.12.1980 (39 let)
    Penang Island, Malajsie

Biografie

Peta Sergeant je australská herečka. Vystudovala Národní institut dramatických umění v Austrálii. Jelikož dokázala uchvátit svým talentem, dostala speciální grant Mikea Walshe. Je to obdoba stipendia a cílem této společnosti je pomoc mladým nadějným umělcům rozvíjet se a případně reprezentovat svou zemi i v zahraničí.   

Svou kariéru začala jako televizní seriálová herečka. Za zmínku stojí především dramatický seriál Satisfakce, který se zaměřuje na život a lásku sexuálních pracovnících v exkluzivním domě. Peta zde ztvárnila mladou, ale dominantní lesbičku. Seriál se dočkal celkem třech sérii a poté byl produkcí v roce 2010 zrušen. Nicméně se Peta svým výkonem dostala do hledáčků tvůrců a začala se objevovat i ve filmech.

Následovalo pár menších rolí a v roce 2012 přišla nabídka na natočení akčního sci- fi filmu Iron Sky. V roce 2013 pak například horor Patrick, žánrově opět sci- fi. V roce 2015 si zahrála v dramatu House of Hancock. Následně natočila film Heavenquest: A Pilgrim's Progress.
 
Peta v mládí snila o tom, že bude mořskou bioložkou, ale její velice kladný vztah k dramatickým uměním jí předurčil stát se herečkou. Krátce po studiu se navzdory spoustě televizních nabídek rozhodla cestovat a jak sama říká, rozšířit si obzory. Trvalo jí to celkem 18 měsíců a říká, že toto poznání jí pomohlo rozhodnout se, co v životě chce a tím je hraní. 

Vlastní soukromí si Peta hlídá, ale podařilo se zjistit, že se v roce 2008 provdala za australského herce Rohana Nichola. Peta miluje čínskou kuchyni, její oblíbená barva je růžová a modrá. Je vysoká 175 cm a její velikost podprsenky je 34B.

notozjano

Herecká filmografie

Filmy

2020 Heavenquest: A Pilgrim's Progress
Star Wars: Squadrons - Hunted
2019 Infidel
2015 House of Hancock (TV film)
2013 Patrick
Selection, The (TV film)
2012 Crawlspace
Iron Sky
2010 Kanowna
2009 Early Checkout
2006 Bet, The
2003 Král džungle 2

TV seriály

2019 Sněží! (TV seriál)
The Bottoms (S03E05)
The Game That Moves As You Play (S03E04)
Cash and Carry (S03E03)
další epizody (4)
2018 American Woman (TV seriál)
Jack (E08)
Castle Rock (TV seriál)
Henry Deaver (S01E09)
Harvest (S01E05)
Sněží! (TV seriál)
Surrender (S02E08)
2017 Sněží! (TV seriál)
Všechno chce svůj čas (S01E06)
Pomalu, ale jistě (S01E03)
Pilot (S01E01)
2014 The Originals (TV seriál)
Rebirth (S02E01)
From a Cradle to a Grave (S01E22)
The Battle of New Orleans (S01E21)
další epizody (6)
2013 Once Upon a Time in Wonderland (TV seriál)
2007 Psychiatr z Canal Road (TV seriál)
Satisfakce (TV seriál)
2005 Headland (TV seriál)
Last Man Standing (TV seriál)
Temné příběhy (TV seriál)
2002 Jeopardy (TV seriál)
2001 Head Start (TV seriál)
1999 Pán šelem (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)