foto

Eun-jeong Ham

  • nar. 12.12.1988 (31 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Eun-jeong se coby jedináček narodila do hudebně zdatné rodiny na samotný závěr roku 1988. Její matkou a současně i hlavní marketingovou agentkou je talentovaná pianistka a úspěšná absolventka privátní univerzity Ewha Womans University. Ta patří k vůbec největším a nejznámějším univerzitám nejenom v rámci světového měřítka. V Jižní Korei je považována za nejprestižnější univerzitu. Prvního pomyslného vítězství Eun-jeong dosáhla již v sedmi letech, kdy si z lokální soutěže krásy "Little Miss Korea" odvezla cenu za první místo. Eun-jeong se od základní školy učí rovněž bojovému sportu, taekwondu. Zúčastnila se tehdy dokonce hned několika soutěží a ze třech si odvezla cenu nejvyšší.

K herectví se dostala na privátní univerzitě Dongguk University. Její matka, jejímž snem bylo herectví, k němuž se ale nikdy nedostala, se vzdala vlastního zaměstnání a zasadila se o její marketingovou propagaci již od útlého věku. První roli své dceři zařídila již ve věku sedmi let, kdy se Eun-jeong objevila v televizním seriálu stanice Korean Broadcasting System, A New Generation Of Adults (1995). Od té doby se Eun-jeong objevovala v malých rolích televizních sérií a komerčně průměrných filmových snímcích: Dodge Go! Go! (2002), Little Women (2004), The Beast And The Beauty (2005). Prvního zvratu se jí dostalo až hereckou úlohou neprávem podváděné středoškolačky v úspěšném seriálu Hello My Teacher! (2005), díky němuž si zajistila pozornost širšího publika. Hlavní filmová role se jí ovšem nabídla až v hororovém snímku Death Bell (2008), v němž ji nelidským způsobem zavraždila její vlastní třídní učitelka.

Vyjma herectví patří k jejím velkým láskám také zpěv. Od roku 2007 se objevila hned v několika hudebních videoklipech zvučných umělců mezi něž patří například videoklip Davichi "Time, Please Stop". Rok 2009 s sebou přinesl obrovský úspěch v podobě hudební skupiny T-ara. Ve stejném roce vydala kapela úspěšné debutové album "Absolute First Album". Skladbu "Good Person" mohl pozorný filmový divák zaregistroval v dramatickém snímku Cinderella Man (2005). Po tomto úspěchu se Eun-jeong otevřely dveře ke komerčně úspěšným snímkům jako jsou Coffe Shop (2010), White: The Melody Of The Curse (2010), Dream High (2011), King Geunchogo (2011) či Queen Insoo (2011). V současnosti platí Eun-jeong za jeden z největších jihokorejských idolů populární hudby a filmu.

Ian "Conspi" Maitner

Herecká filmografie

Filmy

2017 Siljong 2
2011 Gisaengryeong
Hwaiteu : jeowooeui mellodi
2010 Jigueseo yeonaejung
2008 Gosa: pieui joonggangosa
2007 Nae sarang
2006 Aiseukeki
Joyonghan sesang
2005 Yasuwa minyeo
2003 Madeullen

TV seriály

2017 Byeolbyeol myeoneuri (TV seriál)
2015 Oneulbooteo saranghae (TV seriál)
2014 Kkeutubneun sarang (TV seriál)
2011 Deurim hai (TV seriál)
Episode 16 (S01E16)
Episode 15 (S01E15)
Episode 14 (S01E14)
další epizody (16)
Insoodaebi (TV seriál)
2010 Keopi hawooseu (TV seriál)
2006 Goong (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 팩트iN스타 (TV pořad)
2012 쇼 챔피언 (TV pořad)
2009 헬로 베이비 (TV pořad)
2008 우리 결혼했어요 (TV pořad)
2003 비타민 (TV pořad)