foto

David James Elliott

  • nar. 21.9.1960 (58 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Měří 192 centimetrů, je ve znamení panny a má modré oči. Narodil se v Miltonu na předměstí Toronta jako druhý ze tří synů, Pat a Arnoldovi Smithovým. Jeho původní jméno bylo David William Smith. Je jednou šťastně ženatý s herečkou Nanci Chambers, se kterou má dvě děti. Dceru Stephanii narozenou 15. března 1993 a syna Wyatta narozeného 3. března 2003. Brali se dvakrát, poprvé v roce 1992 na Losangelské radnici. Neměli však dost peněz na velkou svatbu a tak si svatební obřad se vším všudy zopakovali 26. června 1999 v Santa Barbaře.

Během studií na střední škole odešel z domu, aby mohl hrát se svou rockovou kapelou v punk baru Horsehoe, kde byl zaměstnaný jako vrátný, zpěvák a hráč. Po nějaké době se však vrátil domů a v lednu 1979 (což mu bylo 19) nastoupil znovu na střední školu, kterou úspěšně odmaturoval. Poté nastoupil na "Toronto's Ryerson Polytechnic University", kde studoval techniku, ale jedním z volitelných předmětů byla i dramatická tvorba. V roce 1983 získal cenu "Jeana Chlamerse" na "Stratford Shakespera Festival" v Ontáriu za nejtalentovanějšího herce za roli krále Leara. V divadle zůstal další dva roky, než byl obsazen do hlavní role kanadského seriálu "Street Legal". Na doporučení svého manažera si změnil jméno na David Elliott podle příjmení jeho matky (se začátkem televizní a filmové kariéry si k uměleckému jménu přidává navíc jméno James).

V roce 1996 byl vybrán časopisem "People" jako jeden z padesáti nejhezčích lidí na světě. O čtyři roky později v roce 2000 získal cenu "TV Guide" pro nejoblíbenějšího herce v kategorii drama. Svůj dlouholetý sen si konečně splnil v roce 2004, když úspěšně absolvoval bostonský marathon. Je vyznavačem zdravého životního stylu, má rád staré fillmy a zúčastňuje se marathonu a triathlonu. Mezi jeho zájmy patří hra na kytaru, golf, rybaření a kick box.

David s Nanci žijí od roku 1990 v Los Angeles, nejraději však tráví společný čas v jejich nádherném víkendovém domě v Palm Desert (nedaleko Palm Springs), zařízené v africkém stylu. Letní dovolenou tráví celá rodina daleko od médií a fanoušků v jejich domě na bahamách. Seriál "JAG" přinesl Davidovi celosvětovou popularitu a zcela zaslouženě je dnes jedním z neoblíbenějších televizních herců. I přesto však zůstává milým a skromným člověkem bez skandálů.

Jakub "Rodriguez" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2018 Affairs of State
2017 Double Take
2016 Camera Store
2015 Battle Scars
Trumbo
2014 Stranded
2013 Smrtící Slunce (TV film)
2012 Rufus
2011 Truth Be Told (TV film)
2010 Confined
Dad's Home (TV film)
Teror v motelu
2009 Gooby - můj medvědí kamarád
Ničivá bouře (TV film)
Rytíři krvavé oceli (TV film)
2008 Nemocná láskou (TV film)
The Rainbow Tribe
Vesmírná exploze (TV film)
2006 Sixty Minute Man (TV film)
2005 Nebezpečné probuzení (TV film)
2003 Kód 11 - 14 (TV film)
2001 Dodsonův svět (TV film)
Láska plná omylů
2000 Stanley's Gig
1997 Hlídači času
1996 Vánoční příběh (TV film)
1995 Míra viny (TV film)
Příběh Dottie Westové (TV film)
1994 Golden Gate (TV film)
1991 Her Wicked Ways (TV film)
1989 Ďábel v Amityville (TV film)
1988 Night Friend
1987 The Big Town
1986 Policejní akademie 3
Výstup

TV seriály

2018 Impulse (TV seriál)
New Beginnings (E10)
They Know Not What They Do (E09)
Awakenings (E08)
další epizody (10)
2016 Tajnosti a lži (TV seriál)
The Truth (S02E10)
The Brother (S02E09)
The Racket (S02E08)
další epizody (8)
Máma (TV seriál)
A Bouncy Castle and an Aneurysm (S04E13)
2015 Tým Škorpion (TV seriál)
Forget Me Nots (S01E15)
2014 Here's Your Damn Family (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Exkurze (S07E03)
Pracovní den (S07E02)
2012 G.C.B. (TV seriál)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
Identity Crisis (S07E18)
To What End? (S07E11)
2010 Scoundrels (TV seriál)
2008 Hlídka (TV seriál)
2006 Médium (TV seriál)
Twice Upon a Time (S02E22)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Příznivé větry a stoupenci moří (S10E22)
Tým snů (S10E21)
Neznámý voják (S10E20)
další epizody (12)
2004 JAG (TV seriál)
Čtyřprocentní řešení (S10E10)
Muž na mostě (S10E09)
V sousedství (S10E08)
další epizody (22)
2003 JAG (TV seriál)
Veselé vánoce (S09E11)
Tepová frekvence (S09E10)
Rána do týla (S09E09)
další epizody (24)
2002 JAG (TV seriál)
Všichni mí věrní (S08E11)
Zabiják (S08E10)
Když se lano přetrhne (S08E09)
další epizody (24)
2001 JAG (TV seriál)
Vyslyšené modlitby (S07E11)
Pucflek 2 (S07E10)
Pucflek 1 (S07E09)
další epizody (26)
2000 JAG (TV seriál)
Rodinná tajemství (S06E09)
Rozdílný mír 2. část (S06E08)
Rozdílný mír 1. část (S06E07)
další epizody (23)
1999 JAG (TV seriál)
Duchové Vánoc dávno minulých (S05E11)
Mimořádná událost (S05E10)
Urážlivé výroky (S05E09)
další epizody (24)
1998 Herkules (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Rolničky (S04E11)
Černá stíhačka (S04E10)
Lid versus MacKenzieová (S04E09)
další epizody (24)
1997 JAG (TV seriál)
Ženský instinkt (S03E11)
Lid versus Rabb (S03E10)
Havárie (S03E09)
další epizody (26)
1996 JAG (TV seriál)
Posádka mrtvých (S01E21)
Ares (S01E20)
Zajatec (S01E19)
další epizody (12)
1995 JAG (TV seriál)
Výcvikový tábor (S01E09)
Simitar (S01E08)
Útěk (S01E07)
další epizody (9)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Couch (S06E05)
1993 Nedotknutelní (TV seriál)
1991 Noční let (TV seriál)
1989 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Rychlá kola (S04E11)
1987 Street Legal (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2004 JAG (TV seriál)
V sousedství (S10E08)
Ber to jako chlap (S09E17)
2001 JAG (TV seriál)
Čára života (S06E22)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace