foto

Julian Glover

  • nar. 27.3.1935 (82 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Glover sa narodil v anglickom Hampstade, v rodine producenta z BBC a svoje herecké skúsenosti nadobúdal v Národnom divadle pre mladých, kde hrával najmä Shakespearove hry.

V 60. a 70. rokoch 20. storočia sa začal objavovať aj v televízii, napríklad v The Avengers alebo Doctor Who. V 80. rokoch sa dostal do povedomia účinkovaním vo viacerých úspešných filmoch, ako napríklad Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder, v bondovke Len pre tvoje oči a v Indianovi Jonesovi a poslednej križiackej výprave. Objavil sa aj vo filme Harry Potter a Tajomná komnata, aj keď iba okrajovo. Nadaboval totiž obrovského pavúka Aragoga.

Glover bol dvakrát ženatý, obidve jeho ženy sú herečkami. Najprv to bola Eileen Atkins, s ktorou sa však po 9 rokoch rozviedol. V roku 1968 si zobral Islu Blair, s ktorou žije doteraz a má s ňou aj syna, samozrejme herca.

Za svoje vystúpenia v Royal Shakespeare Company bol dvakrát ocenený cenou pre najlepšieho herca.

raky5

Herecká filmografie

Filmy

2016 Gangster Kittens
Grantchester Christmas Special (TV film)
We Still Steal the Old Way
2015 Brash Young Turks
2014 Backtrack
2013 Pan Neviditelný
2012 Airborne
Alien Uprising
Star Wars: Impérium útočí (TV film)
2011 Halloween Kid, The
2009 Královna Viktorie
Perfect
Princess Kaiulani
2008 Zrcadla
2006 Nula od Nuly pojde
Sólokapr
2004 Strings
Troja
2002 Deník slečny Evy Smallwoodové
Dva muži šli do války
Harry Potter a Tajemná komnata
2000 Vatel
1999 Doctor Who: The Crusade
1998 Dance of Shiva, The
1997 House of Angelo, The
1995 Infiltrátor (TV film)
1994 Chance, La
1993 Nejde o peníze (TV film)
1992 Resistance Is Useless (TV film)
1991 Král Ralph
Not Mozart: Letters, Riddles and Writs (TV film)
1990 Ostrov pokladů (TV film)
Tusks
1989 Indiana Jones a Poslední křížová výprava
1987 Čtvrtý protokol
Hearts of Fire
Mandela (TV film)
The Secret Garden (TV film)
Volání svobody
1986 Anastázie (TV film)
1985 Behind Enemy Lines (TV film)
1984 Kim (TV film)
1983 Dombey & Son
Heat and Dust
1982 Ivanhoe (TV film)
1981 Jen pro tvé oči
1980 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
1979 Henry VIII (TV film)
Jindřich V. (TV film)
1977 Brute, The
Gulliverovy cesty
1975 Good Salary - Prospects - Free Coffin (TV film)
Sprig of Broom, A (TV film)
1974 Dokonalý plán
Electra (TV film)
Luther
Mrtvý favorit
Ohrožení Britannicu
The Story of Jacob and Joseph (TV film)
1973 Hitler: The Last Ten Days
1972 Antony and Cleopatra
1971 Michael Regan (TV film)
Mikuláš a Alexandra
1970 Laying It Off for Spangle (TV film)
Na Větrné hůrce
Poslední granát
Rise and Rise of Michael Rimmer, The
1969 Alfréd Veliký
Back of Beyond, The (TV film)
The Adding Machine
1968 Charlie (TV film)
The Magus
1967 Leave Me Alone (TV film)
Oldenberg (TV film)
Pět milionů let k Zemi
Theatre of Death
1965 Byla jsem tu šťastná
For the West (TV film)
The Alphabet Murders
1964 Girl with Green Eyes
1963 Tom Jones

TV seriály

2017 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Nikdo (S06E08)
Kniha cizince (S06E04)
další epizody (4)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Synové Harpyje (S05E04)
Nejvyšší vrabčák (S05E03)
další epizody (5)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zákony bohů a lidí (S04E06)
další epizody (6)
2013 Atlantis (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Druzí synové (S03E08)
Ulička trestu (S03E03)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Oheň a voda (S02E09)
Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít (S02E03)
další epizody (5)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (8)
2006 Impresionisté (TV seriál)
2002 Born and Bred (TV seriál)
1997 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt staré dámy (S01E01)
1995 Míra omylu (TV seriál)
1992 Warburg: A Man of Influence (TV seriál)
1990 The Chief (TV seriál)
1987 Wish Me Luck (TV seriál)
1985 Mustan Lohikäärmeen salaisuus (TV seriál)
Zahalte jí tvář (TV seriál)
1983 By the Sword Divided (TV seriál)
1982 Nancy Astor (TV seriál)
Q.E.D. (TV seriál)
1981 Guerre en pays neutre (TV seriál)
The Search for Alexander the Great (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1974 QB VII (TV seriál)
1973 Conjugal Rights (TV seriál)
1969 ITV Saturday Night Theatre (TV seriál)
1965 Thirty-Minute Theatre (TV seriál)
1964 Story Parade (TV seriál)
1960 An Age of Kings (TV seriál)

Dokumentární

2009 Michael Wood on Beowulf (TV film)
1993 Doctor Who: Thirty Years in the Tardis (TV film)
1991 Doctor Who: The Hartnell Years
1980 Invaze (TV film)

TV pořady

2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace