foto

Adrian Pasdar

  • nar. 30.4.1965 (53 let)
    Pittsfield, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adrian Kayvan Pasder se narodil v roce 1965 v Pittsfield, Massachusetts, USA, otci Homayoon Pasdarovi, srdečnímu chirurgovi, narozenému v Íráku, a matce Rosemarie Sbresnyové, zdravotní sestře, narozené v Konigsbergu v Německu, která se po přestěhování do Francie stala učitelkou angličtiny.

V roce 1983 Adrian odmaturoval na střední škole Marpla Newtona v Pensylvánii, kde získal fotbalové stipendium na Floridskou univerzitu. Bohužel, hned v jeho prvním roce měl ošklivou autonehodu, která mu zanechala zjizvenou levou tvář a zlé poranění nohou a po dobu několika měsíců byl na kolečkovém křesle. Nicméně svůj první rok na univerzitě dokončil na vozíčku, prodělával složité terapie a svůj čas věnoval psaní a studiu herectví.

Kvůli dlouhé neschopnosti hrát fotbal skončil a vrátil se z univerzity zpět domů, kde se přidal k divadelní společnosti People's Light and Theatre Copany. Pracoval zde jako zvukař, osvětlovač a stavěl konstrukce. Když si jednou při stavbě uřízl konec levého palce, finanční odškodné použil k zaplacení lekcí na Divadelním institutu Lee Strasbergové v Los Angeles.

V 19 letech si zkusil konkurs na film TOP GUN a režisér Tonny Scott z něj byl tak unesený, že napsal roli Chippera jen pro něj. To vedlo k dalším a dalším rolím, a zakrátko se Adrian vrátil z Hollywoodu zpět do New Yorku, kde pracoval jako pokladní.

Adrian začal rozvíjet svou schopnost pro filmaření a napsal a režíroval krátký film BEYOND BELIEF, se kterým se dostal v létě 1996 na filmovém festivalu v Houstonu až do finále, a nakonec ocenění i vyhrál. Tento úspěch vedl k možnosti chopit se většího díla. V roce 1999 režíroval a produkoval za rozpočet 1,7 miliónu amerických dolarů snímek CEMENT, ve kterém hrály takové hvězdy jako Sean Penn nebo Jeffrey Wright, a který byl na několika filmových festivalech oceněn nejlepším filmem roku.

K televizi se dostal v roce 1996 rolí Jima Profita v seriálu PROFIT, avšak sláva s ním stoupala až rolí profesora Decleana Dunna v seriálovém dramatu MYSTERIOUS WAYS. Momentálně ho na TV obrazovce můžeme vidět v seriálu NBC HEROES.

Adrian si v červnu roku 2000 vzal hlavní zpěvačku ze slavného amerického „country“ tria Dixie Chicks. Má mladší sestru Anu-Marii, která se sním jako herečka podílela na seriálu Mysterious Ways. Má syny Jacksona a Becketta. Vlastní společnost Bobcat Films. Na sobě má několik tetování, jako např. logo Bobcat, jména dětí, či čínský symbol moci.

V roce 2000 byl oceněn na filmovém festivalu v Angel City cenou publika za dílo CEMENT a v tomtéž roce na festivalu v Houstonu, Velkou cenu za stejný snímek. Bridget Byrneová vydala jeho bibliografii s názvem: Televizní a filmová kariéra a práce Adriana Pasdara na Mysterious ways. Střídavě žije v Berlíně, Paříži a Los Angeles. Mezi jeho největší úspěchy před kamerou, můžeme počítat roli Jima Profita v seriálu PROFIT, Decleana Dunna v MYSTERIOUS WAYS, Frankie Taglialucci v CHARLITOVĚ CESTĚ, nebo Nathana Petrelliho v seriálu HRDINOVÉ.

Chladek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Double Take
2016 Pyne
2015 Coming Through The Rye
Kingmakers (TV film)
2014 Iron Man and Captain America: Heroes United
The After (TV film)
2013 Běh o život
Iron Man & Hulk: Heroes United
Marvel Superhrdinové (TV film)
Phineas a Ferb: Mise Marvel (TV film)
2012 40 (TV film)
Hon na skřítky (TV film)
2011 Smrtící vegetace (TV film)
2008 Home Movie
2005 Blood Trail
2003 Vysloužilí lvi
2002 Osobní zkouška (TV film)
1999 Den s velkým D
Desert Son
Vzpoura v Port Chicagu (TV film)
1998 Dokonalý útěk (TV film)
1997 Brother's Kiss, A
Chuť lásky (TV film)
Frankensteinův dům (TV film)
Ties to Rachel
Touched by Evil (TV film)
Zraněná
1995 Mother's Gift, A (TV film)
Pompatus of Love, The
Slave of Dreams (TV film)
1994 Last Good Time, The
Mother, The (TV film)
Shadows of Desire (TV film)
1993 Carlitova cesta
Mlýnek na maso
1992 Gerald nebo Geraldina?
1991 Tenkrát v Šanghaji
Velký ostrov
1990 Torn Apart
Vital Signs
Ztracený Capone (TV film)
1989 Big Time (TV film)
Cookie
1987 Made In USA
Na prahu temnot
1986 Sluneční děti
Top Gun
Zlaté pěsti

TV seriály

2018 Supergirl (TV seriál)
For Good (S03E12)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Force of Gravity (S05E21)
The One Who Will Save Us All (S05E20)
Option Two (S05E19)
další epizody (7)
2017 Colony (TV seriál)
Seppuku (S02E12)
The Garden of Beasts (S02E10)
Free Radicals (S02E07)
další epizody (6)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Flight Risk (S02E04)
Supergirl (TV seriál)
Reign (S03E09)
Damage (S03E05)
Girl of Steel (S03E01)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
World's End (S04E22)
The Return (S04E21)
Wake Up (S04E11)
další epizody (4)
2016 Colony (TV seriál)
Gateway (S01E10)
Zero Day (S01E09)
Broussard (S01E07)
další epizody (4)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Absolution (S03E21)
Emancipation (S03E20)
2015 Vražedné Miami (TV seriál)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Face My Enemy (S02E04)
Heavy Is the Head (S02E02)
Shadows (S02E01)
další epizody (5)
2013 Avengers - Sjednocení (TV seriál)
Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Brother in Arms (S07E04)
Down Range (S07E03)
New Deal (S07E01)
2012 Dokonalý Spiderman (TV seriál)
2011 The Lying Game (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Odpočítávání (S03E17)
Bomba (S03E16)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Kořistní víno (S10E05)
2010 Black Panther (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Čerstvé rány (S04E14)
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (19)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (13)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Bezmocnost (S02E11)
Čtyři měsíce předtím (S02E08)
Čas nic nespraví (S02E07)
další epizody (18)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Majáles (S01E09)
další epizody (9)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Chci na tebe zapomenout (S02E06)
Diví se, proč ti věřím (S02E05)
Já mám tátu rád (S02E04)
2000 Na pomezí záhad (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1997 Feds (TV seriál)
1996 Profit (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
2007 Odmaskovaní hrdinové (TV seriál)
2002 Living in Darkness

Hudební videoklipy

1988 Martini Ranch - Reach (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

1999 Cement

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace