foto

Jason Wiles

  • nar. 25.4.1970 (48 let)
    Kansas City, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Wiles se narodil 25. dubna 1970 ve státě Kansas (USA). V Kansasu také navštěvoval katolickou školu. Na střední škole sice hrál dobře fotbal, ale po střední škole se mu už nevěnoval. Ani po maturitě v roce 1988 nevěděl, co bude dělat dál, a tak se stal dočasně stal pečovatelem o městskou zeleň v Kansas City. O dva roky později (1990) se v okolí Kansas City natáčel film Pan a Paní Bridgeovi a Jason se rozhodl pracovat u filmu.

Tu přiležitost mu dal film NĚKDY SE VRÁTÍ (1991), který se také natáčel poblíž. Jason si v něm zahrál první naprosto vedlejší roli. Získal ale nové známosti a rozhodl se přestěhovat do Los Angeles, aby byl blíže filmu. Následují role v nepříliš úspěšných RYCHLÝCH KOLECH (1994) a HOLÝCH LEBKÁCH (1995). Alespoň už ale nešlo o úplně vedlejší postavy.

Prvním větším úspěchem je v letech 1995-1996 účast v seriálu BEVERLY HILLS 90210. Jason si zahrál postavu Colina Robbinse ve 32 epizodách. Všechny tyto role mu ale teprve dláždily cestu k jeho zatím největšímu úspěchu. Tím je bezesporu jedna z hlavních rolích v seriálu TŘETÍ HLÍDKA(1999 - 2005). Mladý policista "Bosco," který vyhledává akci a často riskuje svůj život se stal jednou z nejoblíbenějších postav seriálu. Seriál u nás nění moc známý, ale za oceánem se díky němu stal Jason populární.

Následují role v seriálu PRVNÍ PREZIDENTKA (2005) a v thrilleru ZODIAC (2007). V současné době se objevil třeba v zatím nepříliš úspěšném hororu LIVING HELL (2008). Jason je ženatý a se svou ženou Joanne, která pracuje jako literární agentka, má dvě děti.

Jan "worm14" Červinka

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zoufalý únos (TV film)
2013 Jogger, The
2012 MoniKa
2009 Otčím
2008 Organizm (TV film)
2007 Zodiac
2006 A House Divided (TV film)
2005 Heart of the Beholder
The Commuters (TV film)
1997 Mejdan v kuchyni
Nebezpečný výlet (TV film)
Underworld, The (TV film)
1995 Angel's Tide
Holé lebky
Kicking and Screaming
Rychlejší než vítr
1994 Rychlá kola (TV film)
1993 Big Boys Don't Cry (TV film)
1991 Jednou se vrátí (TV film)

TV seriály

2015 Scream (TV seriál)
Revelations (S01E10)
The Dance (S01E09)
Ghosts (S01E08)
další epizody (10)
2014 Stalker (TV seriál)
Tell All (E11)
2013 The Bridge (TV seriál)
Rio (S01E03)
Calaca (S01E02)
2011 Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Brother (E12)
Castle na zabití (TV seriál)
Poslední hřebíček (S03E15)
Kriminálka New York (TV seriál)
Means to an End (S08E09)
Crossroads (S08E08)
Crushed (S08E07)
2010 Město ztracených (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Na život a na smrt (S05E18)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Branded (S12E06)
2007 Army Wives (TV seriál)
One of Our Own (S01E04)
The Art of Separation (S01E03)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Psychodrama (S02E04)
2005 První prezidentka (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Goodbye to Camelot (S06E22)
End of Tour (S06E21)
How Do You Spell Belief? (S06E20)
další epizody (10)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
Sins of the Fathers (S06E09)
Leap of Faith (S06E07)
Alone Again, Naturally (S06E02)
další epizody (16)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
The Spirit (S05E10)
A Ticket Grows in Brooklyn (S05E09)
Fury (S05E08)
další epizody (22)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Crime and Punishment: Part 2 (S04E10)
Crime and Punishment: Part 1 (S04E09)
Ladies' Day (S04E08)
další epizody (24)
Pohotovost (TV seriál)
Bratři a sestry (S08E19)
2001 Třetí hlídka (TV seriál)
Act Brave (S03E08)
Childhood Memories (S03E07)
He Said/She Said (S03E06)
další epizody (19)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
History (S02E10)
Run of the Mill (S02E09)
Know Thyself (S02E08)
další epizody (23)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Modern Designs for Better Living (S01E09)
History of the World (S01E08)
Impulse (S01E07)
další epizody (9)
1998 To Have & to Hold (TV seriál)
1995 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Holky z Buffalo (S06E02)
Domov (S06E01)

TV pořady

2001 Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Play Dead
2006 Lenexa, 1 Mile

TV seriály

2012 Sketchy (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Play Dead
2006 Lenexa, 1 Mile
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace