foto

Rodrigo Areias

Biografie

Rodrigo Areias (1978) studoval management a posléze pokračoval ve studiu uměleckého zaměření, absolvoval také stáž Eurodoc a pobyt na newyorské Tisch School of the Arts. Režíroval několik videoklipů pro přední portugalské rockové interprety a od roku 2001 produkoval více než třicet krátkých filmů, videoklipů a dokumentů. Jeho celovečerním debutem je snímek Tebas (2007). Pod hlavičkou lisabonské produkční společnosti Periferia Filmes zaštítil projekty portugalských režisérů Edgara Pêry či Joãa Canija. Areias založil produkční a distribuční společnost Bando à Parte. V roce 2009 se účastnil canneského panelu Producers on the Move. Podílel se také na filmovém programu Guimarães – Evropské město kultury 2012.

47. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Surdina
2016 O Guardador
2015 Ornamento e Crime
2012 Na slaměné cestě

Dokumentární

2018 Hálito Azul
2013 1960

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Surdina
2016 O Guardador
2015 Ornamento e Crime

Dokumentární

2018 Hálito Azul
2013 1960

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky