foto

Anna Caterina Antonacci

  • nar. 5.4.1961 (58 let)
    Ferrara, Emilia-Romagna, Itálie

Biografie

Anna Caterina Antonacci je italská sopranistka známá pro své vystupování v technice zpěvu zvaném „bel canto“, především v barokních repertoárech. Zaujímá temnější, všestranné hlasové rozpětí, které je využíváno v Rossiniho kánonech a po dlouhou řadu let vystupovala taky jako mezzosopranistka. Antonacci studovala v Bologni a jejím debutem v roce 1986 byla role Rosiny v městském divadle v Arezzu. V březnu roku 2012 byl uveden její podrobný profil v New York Times.

Její nejslavnější rolí je titulní part v Rossiniho ERMIONE /1991/ v římské opeře, která dokonale odpovídala jejímu hlasu a dramatickému talentu.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2010 Carmen (divadelní záznam)
2007 Carmen (TV film)
2003 Troyens, Les (TV film)
2001 Falstaff (TV film)
1999 Nina, o sia La pazza per amore (TV film)
1998 Rodelinda (TV film)
1997 Don Giovanni (TV film)
1995 Ermione (TV film)
1990 Norma (TV film)
1987 Macbeth
1986 Madama Butterfly (TV film)
Vespri siciliani, I (TV film)

Dokumentární

2014 Si l’Opéra Comique m’était conté - Soirée du Tricentenaire (TV film)

Host

TV pořady

2010 BBC Proms (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace