foto

Quvenzhané Wallis

  • nar. 28.8.2003 (15 let)
    Houma, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Quvenzhané Wallis (narozená 28.8.2003) navštěvuje Honduraskou základní školu, která se nachází v Houma, Louisiana, USA. Má tři sourozence: Qunyquekya, Venjie Jr. a Vejon a její rodiče jsou Venjie Sr a Qulyndreia Wallis. Ve věku pěti let, Nazie (její přezdívka), musela lhát o svém věku, aby se mohla zůčastnit konkurzu na její první hereckou roli malé Hushpuppy ve snímku BEASTS OF THE SOUTHERN WILD (Divoká stvoření jižních krajin (2012), protože minimální věk byl pouze šest let. Nakonec porazila přibližně 4000 dalších dětí, jež chtěly hrát Hushpuppy - nezkrotné zázračné a přeživší dítě, které žije se svým umírajícím otcem v zapadlé špíně Bayou Louisiany. Režisér Benh Zeitlin řekl: „Ihned jak jsem si vyzkoušel Nazie, okamžitě jsem si uvědomil, že jsem našel, koho hledám.“ Následně pozměnil scénář tak, aby malá Quvenzhané Wallis, mohla hrát svojí přirozenou, cílevědomou osobnost. Quvenzhané Wallis je nejmladší herečkou v historii, která kdy byla nominována na Oscara (Herečka hlavní role: BEASTS OF THE SOUTHERN WILD).

Patrik "PATTXA" Křivánek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Trollové
2015 Otcové a dcery
2014 Annie
Prorok
2013 12 let v řetězech
Boneshaker
2012 Divoká stvoření jižních krajin

TV seriály

2019 Black-ish (TV seriál)
Enough Is Enough (S05E16)
justakidfromcompton (S05E15)
Son of a Pitch (S05E13)
další epizody (5)

Dokumentární

2016 Beyoncé: Lemonade (TV film)

TV pořady

2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2013 (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Inside Edition (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad) - a.z.

Hudební videoklipy

2014 Sia - You're Never Fully Dressed Without a Smile (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace