Reklama

Reklama

Aniello Arena

Aniello Arena

nar. 04.08.1968 (55 let)
Napoli, Campania, Itálie

Biografie

Aniello Arena se jako mladý stal členem neapolské zločimecké organizace Cammora. V roce 1991 byl odsouzen k doživotnímu trestu bez možnosti propuštění za trojnásobnou vraždu členů konkurenčního gangu. V roce 1999 byl přesunut do věznice ve městě Volterra, kde začal navštěvovat vězenský divadelní sbor.

Pro jeho herecké nadání jej chtěl Matteo Garrone obsadit pro svůj film Gomora, aby ztvárnil sebe samého. Soudy to však zamítli. Garrone však trval na Arenově umu, a tak se mu podařilo přesvědčit soudy a o čtyři roky později jej obsadit do svého snímku Reality Show. Filmu se dostalo velmi pozitivní kritiky, včetně Velké ceny v Cannes. Nutno říci, že zejména díky Arenově hlavní roli. Film měl pozitivní ohlas i na dalších festivalech. Aniello se ale nemohl žádného z nich zůčastnit, neboť mu soudy nepovolily vycestovat z Itálie. Za své hraní se však dočkal i přirovnání k takovým hereckým esům, jako Robert De Niro nebo Al Pacino.

Poté se Aniello objevil v několika ryze italských počinech, většinou ve vedlejších rolích jako Kvítek, Falchi nebo Spřízněná duše. Za zmínku pak stojí snímek Dogman, kde si Aniello zahrál policejního inspektora, opět pod taktovkou Matteo Garroneho. O rok později se pak skutečně vrátil ke své minulosti u nepolské mafie ve filmu La paranza dei bambini. V roce 2020 pak dostal opět šanci zahrát si hlavní roli, a to vůdce neapolských ultras, v Netflix filmu Ultras. Přestože si Aniello Arena nadále odpykává doživotní trest, za svůj přínos vězeňskému dovadlu a ukázkové chování dostává možnost dočasně opouštět vězení a má tak možnost hrát.

Punisher

Herec

Filmy
2024

Hey Joe

2022

Rosanero

2020

Ultras

2019

La paranza dei bambini

2018

Dogman

 

Spřízněná duše

2017

Falchi

2016

Kvítek

2012

Reality Show

Dokumentární
2014

Sul vulcano

Krátkometrážní
2021

La notte brucia

Reklama

Reklama