foto

Peta Wilson

  • nar. 18.11.1970 (48 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie

Biografie

Herečka Peta Gia Wilsonová se narodila 18.11.1970 v Austrálii. Chodila na všeobecnou dívčí katolickou školu v Brisbane. Ona i její bratr Rob byli vedeni svým otcem, který byl armádní důstojník ke sportu. I díky tomu se Peta na střední škole stala nejmladší a také nejlepší hráčkou australské basketbalové ligy. Díky své výšce měla dobré předpoklady prosadit se i jako modelka. Brzy začala předvádět modely pro australské magazíny a později se dostala na přehlídková mola do Evropy.

Ale kariéra modelky nebyla to po čem by toužila. V roce 1991 se vydala do USA kde začala studovat herectví. Získala role v nepříliš úspěšných snímcích "Naked Jane", "Woman Undone" nebo v TV snímku "Vanishing Point". Zlom v její kariéře a zatím největší úspěch přišel v roce 1995 se seriálem "Brutální Nikita", inspirovaným stejnojmeným filmem Luca Bessona z roku 1990.

Po tomto seriálu se již přílišného úspěchu nedočkala. Získala sice roli např. v "Lize vyjímečných" po boku takových hvězd jako Sean Connery nebo malou roličku ve snímku "Superman se vrací", ale její kariéra se ani díky těmto filmům nedočkala vzestupu.

hope

Herecká filmografie

Filmy

2015 Dutch Kills
2012 Liberator
2010 Errand_boy
2009 Co skrývá krása
Útok žraloka (TV film)
2008 Gardens of the Night
2006 Superman se vrací
2004 Falešné sliby (TV film)
2003 Liga výjimečných
2002 Souboj o vše (TV film)
2001 Mezi námi děvčaty (TV film)
2000 Stopy vraha
1998 The Sadness of Sex
1997 One of Our Own
Zátaras (TV film)
1996 Loser
Woman Undone (TV film)
1995 Naked Jane

TV seriály

2012 Šestej smysl (TV seriál)
Little Green Men (E06)
2010 Kriminálka Miami (TV seriál)
Náhlá smrt (S09E02)
2005 Jonny Zero: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Temné příběhy (TV seriál)
2001 Other People (TV seriál)
Brutální Nikita (TV seriál)
Všechno má svůj čas (S05E08)
Nikdo nás nerozdělí (S05E07)
Kam vede lidská zloba (S05E06)
další epizody (8)
2000 Brutální Nikita (TV seriál)
O čtyři světelné roky dále (S04E22)
Ven z hnízda (S04E21)
Tvář v zrcadle (S04E20)
další epizody (22)
1999 Brutální Nikita (TV seriál)
Konečné řešení (S03E22)
Hra s ohněm (S03E21)
Trojoká želva (S03E20)
další epizody (22)
1998 Brutální Nikita (TV seriál)
Konec hry (S02E22)
Adrianina zahrada (S02E21)
Dilema (S02E20)
další epizody (22)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Milost (S01E22)
Verdikt (S01E21)
Vymývání mozků (S01E20)
další epizody (22)
1996 Cizinci (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)

Dokumentární

2003 Comic Book Superheroes Unmasked (TV film)

Host

TV pořady

1998 Panel, The (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(54)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace