foto

Martin Krušina

  • nar. 19.9.1975 (42 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Televizní publicista, dramaturg a režisér. Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, obor politologie a mezinárodní vztahy. Začínal v České televizi, kde jako elév působil v domácím zpravodajství a publicistice - podílel se například na pořadech TADY A TEĎ nebo FAKTA. Sedm let strávil v TV Nova, kde byl redaktorem a posléze vedoucím zahraničního zpravodajství. Reportážemi přispíval do TELEVIZNÍCH NOVIN, do pořadů STŘEPINY a VOLEJTE NOVU. Spoluzakládal a vedl redakci pořadu VÍKEND.

Od roku 2007 pracuje na internetové televizi Stream.cz, nejdříve jako dramaturg (pořady FENOMÉN, JAK NA TO, MĚSTO PODVODŮ?), posléze jako šéfdramaturg veškeré vlastní tvorby. Autorsky se podílí na seriálech SLAVNÉ DNY, SLAVNÉ SPORTOVNÍ OKAMŽIKY, režijně vedl pořady PEKLO NA TALÍŘI, GEBRIAN VERSUS, ZÁVOD O HRAD či NÁROD SOBĚ.

Jeho koníčkem je sport a hudba, přispíval do několika hudebních časopisů, tři roky byl redaktorem časopisu Filter.

StreamCZ

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Steak (E07)
Souboj titánů: Rajská omáčka (E06)

TV pořady

2017 Krvavá léta (TV pořad)
2016 Luxus na talíři (TV pořad)
Vaříme s Mírou (TV pořad)
2015 Banát CZ (TV pořad)
2014 Jídlo, s.r.o. (TV pořad)
Mise K2 (TV pořad)
Operace Izrael (TV pořad)
2013 Národ sobě (TV pořad)
Závod o Hrad (TV pořad)
2012 Gebrian versus (TV pořad)
Peklo na talíři (TV pořad)
2011 Slavné dvojice (TV pořad)
Slavné sportovní okamžiky (TV pořad)
2010 Slavné dny (TV pořad)
2008 Fenomén (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Steak (E07)
Souboj titánů: Rajská omáčka (E06)

TV pořady

2016 Luxus na talíři (TV pořad)
Vaříme s Mírou (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2015 Kritické momenty kosmonautiky (TV pořad)
2005 Víkend (TV pořad)
2003 Fakta (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Střepiny (TV pořad)
Tady a teď (TV pořad)
1998 Tady a teď plus (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

  • caap (scenárista)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace