foto

Andrea Elson

  • nar. 6.3.1969 (50 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Andrea Elson je americká herečka. Narodila se v roce 1969 dne 6. března v New Yorku. V šesti letech si uvědomila, že má ráda herectví, když hrála na škole Alenku v říši divů. Rozhodla se stát herečkou. Její největší úspěch je role Linn Tannerovou, kterou hrála od roku 1986 - 1990 v seriálu ALF. Diváci jí mohli vidět v seriálech jako jsou: MLADÍ A NEKLIDNÍ, SIMON & SIMON, ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, PARKER LEWIS MUSÍ VYHRÁ, KROK ZA KROKEM, nebo JSEM DO TEBE BLÁZEN. V roce 1993 se provdala za Scotta Hoppera se kterym má jedno dítě, dceru Claire ( narozená v roce 1997). V současné době žije v Los Angeles. Má starší sestru Samanthu.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

1994 Surgical Strike
1991 Frankensteinova školní léta (TV film)
1989 Školní plavba (TV film)

TV seriály

1996 Men Behaving Badly (TV seriál)
1995 Kirk (TV seriál)
1994 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Pochybnosti (S02E16)
1993 Ženatý se závazky (TV seriál)
Svatba (S07E13)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
1990 Married People (TV seriál)
Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
They Came from Outer Space (TV seriál)
Alf (TV seriál)
Loučení (S04E24)
Zralé rozhodnutí (S04E23)
Pudy vítězí (S04E22)
další epizody (11)
1989 Alf (TV seriál)
Večírek (S04E13)
Bacily útočí (S04E12)
Alf zlobí (S04E11)
další epizody (27)
1988 Alf (TV seriál)
Mistr magie (S03E12)
Samota tíží (S03E11)
Staré dobré časy (S03E10)
další epizody (25)
1987 Alf (TV seriál)
Alfovy výjimečné Vánoce: část 2. (S02E13)
Alfovy výjimečné Vánoce: část 1. (S02E12)
Kandidáti (S02E11)
další epizody (27)
1986 Alf (TV seriál)
První Vánoce (S01E12)
Dovolená (S01E11)
Předsevzetí (S01E09)
další epizody (11)
1984 Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Whiz Kids (TV seriál)
1981 Simon & Simon (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2002 I Love the '80s (TV seriál)

Host

TV pořady

1986 The New Hollywood Squares (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky