foto

Jennifer Nitsch

  • nar. 10.12.1966
    Kolín nad Rýnem, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo
  • zem. 13.6.2004 (37 let)
    Mnichov, Bayern, Německo

Biografie

Jennifer Claudia Barbara Nitsch prišla do kontaktu s filmom pri pomaturitnom štúdiu výroby kostýmov. V začiatkoch hereckej kariéry jej úspech priniesla rola feministky Anette v celovečernej komédii ALLEIN UNTER FRAUEN (1991). Kým angažmá v úlohách emancipovaných žien a pôsobivo drsný hlas ostali výraznými rysmi jej kariéry, jej nasledujúce pôsobenie bolo z prevažnej časti obmedzené na televízne filmy a seriály, často kriminálky či thrillery. Najväčšieho uznania kritiky v podobe dvoch cien (Bayerischer Fernsehpreis, Adolf-Grimme-Preis) sa jej dostalo za hlavnú rolu manželovi nevernej Teresy Gärtner v minisérii NUR EINE KLEINE AFFÄRE (1994). V československom prostredí je však pravdepodobne najznámejšia ako Isabella v taliansko - nemeckom historickom filme CARAIBI (Piráti Karibiku) z roku 1999.

Podobne tragicky, ako osud tejto ňou stvárnenej postavy, sa napokon vyvinul aj jej životný príbeh. Zomrela vo veku 37 rokov po páde z okna. Keďže podľa známych trpela depresiami a vyšetrovanie preukázalo v jej krvi prítomnosť alkoholu a dlhodobé užívanie kokaínu, nie je jasné či išlo o samovraždu alebo nešťastnú náhodu.

Andronikos

Herecká filmografie

Filmy

2004 Judith Kemp (TV film)
Zděděné štěstí (TV film)
2003 Im Namen des Herrn (TV film)
In der Höhle der Löwin (TV film)
Nejlepší kamarádky (TV film)
2002 In einer Nacht wie dieser (TV film)
Pravda přijde nakonec (TV film)
Tatort - Bienzle und der Tag der Rache (TV film)
2001 Das Geheimnis der Mittsommernacht (TV film)
Ich pfeif' auf schöne Männer (TV film)
Orient Expres
2000 Sex oder Liebe? (TV film)
1999 Die letzte Chance (TV film)
Dostatek důkazů (TV film)
Männer sind wie Schokolade (TV film)
Schwarzes Blut (TV film)
Tiché zlo Vánoc (TV film)
1998 Bílý slon (TV film)
Frauen lügen nicht
Schock - Eine Frau in Angst (TV film)
1997 Busenfreunde (TV film)
Klassenziel Mord (TV film)
Trest života (TV film)
Vražedná past (TV film)
1996 Der Schattenmann - Das Chamäleon (TV film)
Der Schattenmann - Janus
Der Schattenmann - Kopfjäger (TV film)
Der Schattenmann - Lautlose Geschäfte (TV film)
Der Schattenmann - Mitten unter uns (TV film)
Diebinnen
Straßen von Berlin - Alleingang, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Die letzte Fahrt der Ashanti-Star, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Wiener Glut, Die (TV film)
1995 Das ist Dein Ende (TV film)
Spur eines Zweifels (TV film)
Straßen von Berlin - Babuschka, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Die Akte Stalin, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Dunkelrote Rosen, Die (TV film)
1994 Internationale Zone
1993 Gefährliche Verbindung (TV film)
Muž pro moji ženu (TV film)
1992 Glückliche Reise (TV film)
1991 Allein unter Frauen
Himmelsschlüssel
1989 Bumerang - Bumerang

TV seriály

2001 Unmöglicher Mann, Ein (TV seriál)
1999 Piráti (TV seriál)
1996 Der Schattenmann (TV seriál)
1995 Butterfly (TV seriál)
Die Straßen von Berlin (TV seriál)
1994 Nur eine kleine Affäre (TV seriál)
1992 Freunde fürs Leben (TV seriál)
Glückliche Reise (TV seriál)

Host

TV pořady

1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace