foto

Miloslav Holman

  • nar. 8.7.1976 (42 let)
    Most, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvoval Střední průmyslovou školu sdělovací techniky, obor spojová technika (1990 - 1994) a FAMU, obor kamera (1994 - 2001). V době studií, v roce 1998 dostal Cenu Kodak za nekonvenční počin a Uznání Jaroslava Kučery, cenu Asociace českých kameramanů. Od té doby, mimo jiné, spolupracuje s tvůrčí trojicí Marek Najbrt, Benjamin Tuček a Robert Geisler.

První spolupráci s režisérem Markem Najbrtem představují krátkometrážní hrané Zprávy z domova (1999), dále Praha mizerná – Bílá hora a Ruzyně (2000). Následovalo osm dílů zábavného televizního cyklu Kinetické encyklopedie všehomíra (1998-2000) a poté celovečerní film Mistři (2004), Protektor (2009) a Polski film (2012). Za Protektora získal Miloslav Holman v roce 2010 cenu Asociace českých kameramanů. Mezi dalšími realizoval například s režisérem Radimem Špačkem 25 epizod televizního seriálu Letiště, s Petrem Zahrádkou dokončil seriál Základka, s Benjaminem Tučkem dokumentární film Tantra (2010) a s Romanem Vávrou natočil TV film Škola princů (2010). Od roku 2010 je členem Asociace českých kameramanů.

Negativ s.r.o.

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Doktor Martin: Záhada v Beskydech
2012 Polski film
2011 Diagnóza Werich
2010 Škola princů (TV film)
2009 Protektor
2004 Mistři
1999 Zprávy z domova (studentský film)

TV seriály

2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
2014 První republika (TV seriál)
Ano (S01E10)
Rudi (S01E09)
Andělíčkář (S01E08)
další epizody (10)
Škoda lásky (TV seriál)
Úspěšný lov (S01E04)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Druhý dech (S01E03)
Škoda lásky (TV seriál)
Situace v kuchyni (S01E14)
S jedním uchem na veselo (S01E12)
Pravda (S01E11)
další epizody (6)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Havaj (E12)
Uzavřená záležitost (E11)
Harém (E10)
další epizody (6)
Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
Chemie lásky (E09)
Školou chodí Mikuláš (E08)
další epizody (10)
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)

Dokumentární

2015 Back Beat (TV seriál)
The Pretty Things (E06)
2010 Tantra

TV pořady

2018 Zmlsané dějiny (TV pořad)
2016 Dokumentární radost z Jihlavy 2016 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Rytmus - Nepatrím nikomu (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Dokumentární

2015 Film o seriálu: Doktor Martin (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace