foto

Mania Akbari

  • nar. 1974
    Teherán, Írán

Biografie

Mania Akbariová (1974, Teherán) je uznávaná íránská filmařka, herečka a avantgardní umělkyně, zabývající se dlouhodobě tématem identity, mimo jiné ve svém celovečerním debutu 20 Fingers (2004), který zvítězil na benátském festivalu v sekci digitálních filmů. Je spoluautorkou dokumentárního snímku Crystal. Spolu se synem a sestrou se objevila v Kiarostamiho filmu Dah (Deset, 2002), jehož pokračování 10+4 sama režírovala. Její videoartová díla byla k vidění např. v galerii Tate Modern. Další filmy: 30 Minutes to 6 AM (2010), Yek. Do. Yek (2011).

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2012 From Tehran to London
2011 Yek. Do. Yek
2004 20 Fingers

Dokumentární

2019 A Moon for My Father
2014 Možná život

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Yek. Do. Yek

Dokumentární

2019 A Moon for My Father
2014 Možná život

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2014 Možná život

Producentská filmografie

Dokumentární

2019 A Moon for My Father

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace