foto

Rafael Amaya

  • nar. 28.2.1977 (42 let)
    Sonora, Mexiko

Biografie

Rafael Amaya, narozen pod jménem José Rafael Amaya Núñez, je Mexickým hercem, modelem a zpěvákem. Narodil se 28. února roku 1977 ve městě Hermosillo (Mexiko). Již od mládí se musel hodně stěhovat. Ve svých pěti letech se Rafael s rodinou přestěhoval do Kalifornie, následně po dokončení střední školy jel do San Diega, kde začal studovat vysokou školu. Po vystudování vysoké školy zamířil zpět do Mexika, kde se následně věnoval zpěvu a modelingu.

Roku 2006 začal Rafael vztah s herečkou jménem Ana Lyeavka, se kterou se seznámil při společném hraní v telenovele Las Dos Caras de Ana. Vztah mu ale vydržel jen do roku 2010. Téhož roku začal nový vztah s herečkou Angélicou Celaya, se kterou je až do současnosti. Svou současnou partnerku Angélicu potkal také při společném natáčení. Rafael s Angélicou jsou v současné době zasnoubeni.

Rafael se může také pochlubit řadou cen a ocenění. Roku 2002 dostal první ocenění v telenovele Salomé za nejlepší mužský výkon. Následně roku 2007 dostal ocenění v telenovele Las Dos Caras de Ana za nejlepší ztvárnění hlavního herce. Roku 2011 vyhrál ocenění za nejlepší vedlejší roli v telenovele La Reina del Sur. A následně několik dalších ocenění v telenovele El Señor de los Cielos, kde získal ceny jakými jsou například ceny za oblíbeného hlavního herce, perfektní pár a nejlepší herec.

Petr "KergeSinko" Rada

Herecká filmografie

Filmy

2015 Oro y Polvo
2014 Kiss of Vengeance
2013 Meddling Mom (TV film)
2010 Adiós mundo cruel
Plavba smrti (TV film)
Rock Marí
Sin memoria
2009 Pepe & Santo vs. America

TV seriály

2017 Queen of the South (TV seriál)
Dios y el Abogado (S02E02)
El Cuerpo de Cristo (S02E01)
2016 El Chema (TV seriál)
Queen of the South (TV seriál)
Cicatriz (S01E13)
2014 Señora Acero (TV seriál)
2013 Señor de los Cielos, El (TV seriál)
2010 La Reina del Sur (TV seriál)
Někdo se dívá (TV seriál)
2009 Doctor Mateo (TV seriál)
2007 Alguien te mira (TV seriál)
Sexo y otros secretos (TV seriál)
2006 Dos caras de Ana, Las (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Mujeres asesinas (TV seriál)
2002 Las Vías del Amor (TV seriál)
2001 Sin pecado concebido (TV seriál)
2000 Casa en la playa, La (TV seriál)
Hospital Central (TV seriál)
1985 Mujer, casos de la vida real (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace